szerző:
hvg.hu

Egyre többen viselnek szemüveget: van, aki csak a számítógép elé ülve teszi fel, vagy éppen autóvezetéshez használja. A szemész szakorvos tanácsai.

A tartós, mesterséges megvilágítás, a monitorok, a digitális kijelzők miatt rendkívül megnőtt szemünk mindennapos igénybevétele. Bár a fénytörési hibák száma nem szaporodott számottevően az elmúlt évtizedekben, de az mindenképpen megfigyelhető, hogy a fokozott látásigény miatt egyre több embernek van napi gondja, kellemetlensége a szemét érő hatások miatt. A vizsgáló módszerek, az orvosi eljárások és a látszerész ipar fejlődése azonban mindenki számára elérhetővé teszi az ideális látást biztosító, jó minőségű és esztétikus korrekciót.

A teljes cikket elolvashatja a HVG online egészségportálján.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Medipress Plázs

Monitor előtt: hogyan védjük szemünket?

A nap végén kilúgozva érezzük magunkat, pedig „csak” a számítógép előtt ültünk. Ne csodálkozzunk, a monitor előtt végzett munka a legnehezebb, különösen igénybeveszi a szemet. Hogyan előzzük meg a panaszokat?

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Plázs

Ellenségünk a monitor: hogyan károsodhat a szemünk?

Összefolynak előttünk a betűk, ég a szemünk, fáj a fejünk - nem ritka érzések ezek egy irodában eltöltött fárasztó nap után, a szem túlterheltségének legfőbb előidézője ugyanis a számítógépes munkavégzés. Megnéztük, milyen szemproblémákkal szembesülhetünk, ha naphosszakat bűvöljük a monitort.