szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

"Mert hiába vizsgák bőven, azért erről bármikor szívesen bármit.

©
"Mert hiába vizsgák bőven, azért erről bármikor szívesen bármit. Csapatban már van három útitárs féle útikönyv, láttam egy angol Lonely Planetet és könyvtárból jelenleg mi birtoklunk kettőt a magyar kiadásból. E legutóbbiak igazán nagyon alaposan bemutatnak szinte minden utat, város, cukorgyárat, ilyesmi. Szubjektív és nagyon pontos. Ellenben az útitársban szép képek vannak, könnyebb benne bökni, hogy na, ide menjünk. Ezentúl még képes könyv és '90-es évek elején kiadott térkép - ami szép, de valószínű kell szerezni újabbat, ha igazán stoppolni akarunk. Márpedig.

Ezen túl hétvége fele érkezik egy Panasonic DMC FZ28-as is újonnan. Persze erre már talán rég szükség lett volna, hogy igazán gyönyörű képeink legyenek és világhírnév is hamarabb sikerüljön. De majd 2009-ben... Aztán mivel életünkben nagyon valószínű, hogy eljön az a 3-4 hét, amikor nem látunk se internetet, se számítógépet, kelleni fog legalább egy nyolc gigás memóriakártya. És még táska is...

©
Oltásokkal úgy állunk, hogy a többség igen hajlik a Hepatitis A ellenire. Ez ugyanis Kuba második legnépszerűbb betegsége - a hasmenés után. Tünetek leírása alapján kb. ugyan az, csak intenzívebb és lehet esély rá, hogy rámászik a májra. Elképzelhető, hogy még én is orvosi tű alá fekszem, de ahhoz nagyon az kéne, hogy legyen jó időpontban nyitva és jó helyen az oltóközpont. (most jött friss infó háziorvostól, hogy igazából már lekéstem ezt az oltós-dolgot, mivel kb. addigra lennék védett, mire visszaérkezem. De szerinte olyanok az egészségügyi állapotok, mint a Török Riviérán (ez nem abszolút ellenérv), szóval ő nem oltatná be magát.)

Aztán ott van még a Szépvölgyi út környékén fekvő nagykövetség is. Mert valamiféle vízum az kell. Lehet a havannai reptéren is intézni, de csak kellemesebb a légkör itthon, még ha át is kell biciklizni a városon, fel a hegyre. Erről eddig annyit tudok, hogy egy másfél oldalas egyszerű kérdőív és valahány ezer forint kell..."

A Teljes cikk a az Ócska Utazós Blogban olvasható

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!