Veszteség az osztrák AUA légitársaságnál

Veszteség az osztrák AUA légitársaságnál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
travelline.hu

A hamarosan a német Lufthansa tulajdonába kerülő AUA pénteki közlése szerint az...

A hamarosan a német Lufthansa tulajdonába kerülő AUA pénteki közlése szerint az üzemi veszteség 35,2 millió euró volt az egy évvel korábbi 55,7 millió nyereséggel szemben. Adó után 429,5 millió euró volt a veszteség, míg a 2007. évet még 3,3 millió euró többlettel zárta a cég. A bevétel 0,8 százalékkal 2,53 milliárd euróra hanyatlott 2,55 milliárdról.

A társaság pénteki közleménye szerint különösen az utolsó negyedévtől kezdve romlott a helyzet, miután a gazdasági válság miatt megcsappant a kereslet.
A cég egyelőre nem adott előrejelzést az idei évre vonatkozóan. 

Az eredmények ismertetésekor az AUA vezetése egyszersmind arra kérte a részvényeseket, hogy fogadják el a Lufthansa részvényenként 4,49 eurós vételi ajánlatát. A Lufthansa már korábban megszerezte az osztrák ÖIAG állami holdingnak az AUA-ban lévő tulajdoni részét, 41,6 százalékot, ezután tett lépéseket az osztrák légitársaság feletti - már decemberben bejelentett - teljes ellenőrzés megszerzésére.

A német légitársaság azt is ajánlata feltételéül szabta, hogy az AUA számára tervezett 500 millió eurós osztrák állami segítséget az Európai Unió bizottsága jóváhagyja.

MTI