szerző:
life-style.hu

Hogy valóban szükségünk van-e rájuk utazás közben vagy csak a hedonizmus...

Hogy valóban szükségünk van-e rájuk utazás közben vagy csak a hedonizmus és a reklámok áldozatai vagyunk, erősen kérdéses. Mindenesetre tény, hogy ma már párnapos utazásra is egy kisebb elektronikai szaküzlet termékkínálatát cipeljük magunkkal. A fényképezőgép, a médialejátszó és a mobiltelefon szinte kötelező, de sokan a notebookjukat sem hagyják otthon, hiszen levelet és híreket olvasni, fotóblogot feltölteni vagy videót vágni a legjobb szórakozás tengerparton például. Természetesen vélt vagy valós igényeinket a gyártók igyekeznek is kiszolgálni, nem csak magukkal az eszközökkel, de az azok kényelmes és biztonságos hordozásához szükséges tokokkal és táskákkal is. Legyen szó napi munkába járásról, üzleti útról, hétvégi kiruccanásról vagy több hetes nyaralásról; menjünk tengerpartra, esőerdőbe vagy hegyekbe, mindenre van megoldás.

Lássuk, mire érdemes figyelni! A piacon elérhető legtöbb táska a mobil eszközök egyszerű hordozását teszi lehetővé, ám azoknak, akik sokat utaznak - és utazás közben is szükségük van a laptopjukra, vagy a mobiltelefonjukra - elsősorban az eszközök védelmére érdemes kitüntetett figyelmet fordítaniuk, valamint arra, hogy a rekeszekben tárolt készülékekhez könnyedén hozzáférhessenek. Aki próbálta már fél kézzel kihalászni a laptopját egy táskából a repülőtéri biztonsági kapunál, az tudja értékelni, ha ezt a tervező a megfelelő fizikai kialakítással egyszerűvé tette.

Elegáns, praktikus
©

Milyen jó notebook táska
Az úti célunktól és ízlésünktől függően választhatunk a laptop számára hátizsákot, válltáskát, egyszerű tokot, vagy éppen görgős utazótáskát. Lehetőség szerint legyen a főrekesz univerzális, azaz párnázott paneljeinek segítségével bármilyen laptopot biztonságosan rögzíthessünk benne. Elkél egy olyan speciális kábelcsatlakozó, amely lehetővé teszi a laptop egyszerű feltöltését anélkül, hogy ki kéne vennünk a táskából. Nem árt néhány olyan zseb sem, amelyben a kisebb mobil eszközöket, csatlakozóikat, vezetékeiket tárolhatjuk, valamint amelyben apró holmik, tollak, névjegyek kaphatnak helyet. Szükségünk lehet egy eltávolítható, kiömlés-mentes tasakra a személyes tárgyaknak, és levehető vállpántra is, mely nagy teher esetén is kényelmes. Nem árt, ha a laptop táska nagyobb bőröndre rögzíthető. Anyaga legyen strapabíró, ám könnyű. Kívül pedig legalább egy rugalmas oldalsó zseb segítsen az esernyő vagy az ásványvizes palack elrejtésében.

Töltés - napenergiával
A noteszgépek egy út folyamán többnyire csak ballasztként vannak jelen, az utazásra fordított idő nagy részében készenléti vagy kikapcsolt állapotban várakoznak, holott ez az időszak kiváló volna az akkumulátorok feltöltésére. A helyzet azonban változhat. Egyre több gyártó kínálatában jelennek meg ugyanis olyan laptop táskák, amelyek igen környezettudatos megoldást kínálnak a napfényes országokba utazók számára, azáltal, hogy a külső felületükbe épített napelemek a napsugárzásból kinyert energiát töltésére használják fel.

Úton, útfélen
Noha a második akkumulátor lényegesen több mobil üzemidőt tesz lehetővé, léteznek olyan USB akkumulátor-kiegészítők, amelyek - leggyakrabban szárazelemek segítségével - USB porton keresztül biztosítják az energiát bármely mobileszköz számára. Ezen felül, az úgynevezett töltő adapterek a legtöbb laptop márkákhoz használhatók, – a repülőgépeken és gépjárműveken elhelyezett, vagy – bármilyen váltóáramú aljzaton keresztüli áramellátáshoz csatlakoztatva. Az adapter a laptop mellett USB-porton és elosztókábelen keresztül egyidejűleg két vagy több másik eszközt is el tud látni árammal, például mobiltelefont, PDA-t vagy MP3-lejátszót.

Táska a kiegészítőknek
©

Több legyet egy csapásra
A fényképezőgépünkhöz tartozó felszereléseket is előszeretettel tároljuk a hordtáskában, így a laptopunknak gyakran nem jut hely, csak a kocsi ülése alatt, vagy a bőröndben. Ennek orvoslására születtek meg az olyan táskák, amelyeket kifejezetten fényképezéshez szükséges eszközök tárolására és szállítására alkalmasak. Ezek ráadásul könnyűszerrel átalakíthatók, így akár a kézi számítógépünk is bőven belefér bennük.

Ügyes mindenes
A laptopunknak, a mobilunknak, a zenelejátszónknak, és a legtöbb eszközünknek van tokja, ám a tápok, és a vezetékek gyakran nejlon zacskóban végzik. Szerencsére kaphatók már kifejezetten ezek számára készült tartós és masszív neoprén tartók, amelyek révén nem csak rendezettebbek lesznek a kábelkötegek, de hazautazáskor könnyebben észrevehetjük, mely csatlakozók maradtak a konnektorokban.

Vízálló tasak laptophoz
Ha nehéz fizikai körülmények között kell sort keríteni a használatra, és laptopunk nem tartozik az úgynevezett "rugged", azaz por, csepp, és ütésálló gépek közé, érdemes beszereznünk utazás előtt kifejezetten noteszgépekhez készült vízhatlan „cipzáras” tasakot, amelyek A4-es, és B5-ös méretekben készülnek. Sajnos ezek sem garantálják a teljes por és vízállóságot, mégis jelentősen csökkentik a károsodás veszélyét.

Nőies és praktikus egyszerre
©

Pizsama a laptopnak
Különböző anyagokból és mintákkal készül a legújabb őrület, a laptop-hálózsák, mely feladata elsősorban az egyéniségünk hangsúlyozása és hálópajtásaink elkápráztatása, e mellett azonban kisebb eszközeinket és kiegészítőinket is nyugodt szívvel beleszórhatjuk.

Különleges lehetsz
Természetesen, azok is találhatnak maguknak megfelelő hordtáskát, akik nem tudják elviselni, ha a laptoptáskájuk egy laptoptáskára hasonlít. Igaz, ami igaz, a  boltokban  fellelhető táskák jelentős része még mindig a klasszikus, kizárólag a funkcióra koncentráló modellekből kerül ki: vagyis fekete, nagy és ormótlan. Az individualizmusunkból fakadó igényünket számos sport- és divatcég felismerte, így az egyéniségeknek sem kell meghasonlaniuk önmagukkal.

-p-

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Pál utcai fiúkból olvasott fel a brit nagykövet – videó

A Pál utcai fiúkból olvasott fel a brit nagykövet – videó

Üres lakásokat újít fel az ellenzéki vezetésű Terézváros, hogy aztán kiadja azokat

Üres lakásokat újít fel az ellenzéki vezetésű Terézváros, hogy aztán kiadja azokat

Melyik szenvedélyt válasszuk az alkohol helyett?

Melyik szenvedélyt válasszuk az alkohol helyett?

FAZ: Egyelőre nem zárnák ki a Fideszt az Európai Néppártból

FAZ: Egyelőre nem zárnák ki a Fideszt az Európai Néppártból

Újabb negatív rekord született, soha nem volt még ennyi szén-dioxid a légkörben

Újabb negatív rekord született, soha nem volt még ennyi szén-dioxid a légkörben

Bartis Attila lesz a 45. Térey-ösztöndíjas, miután az előző jelölt politikai okokból nem kért belőle

Bartis Attila lesz a 45. Térey-ösztöndíjas, miután az előző jelölt politikai okokból nem kért belőle