szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokszor éreztük már, hogy jó lenne kiszakadni a szürke...

Sokszor éreztük már, hogy jó lenne kiszakadni a szürke hétköznapokból, valami egészen új, akár őrült, kalandos dologba kezdeni. Mindenkinek szüksége van a változásra, és ha egy hosszú nyaralás után sem érezzük azt, hogy megtaláltuk helyünket kis világunkban, akkor bizony komolyan érdemes elgondolkodni a változáson. Sokszor persze félünk az ismeretlentől, az anyagi biztonság utáni mérhetetlen vágy pedig gyakran bénító hatással van kalandos kedvünkre, de ha van bennünk elég mersz, akkor olyan élményekkel lehetünk gazdagabbak egy külföldi munka során, amelyek akár egész életünket megváltoztathatják.

Sokan úgy gondolják, hogy a külföldi munka csak az óceánjáró hajókon való szolgálást, nyugati családnál való bébiszitterkedést, takarítást jelent, vagy esetleg nagy cégek kiszervezésében történő kitelepülést. Ez azonban nem igaz, világszerte számos olyan munka akad, amely valódi kalandot jelent, és amelyek segítségével egészen új kultúrákat, látnivalókat és extrém élményeket ismerhetünk meg. Csak némi bátorság kell hozzá, és kalandra kész jellem, és indulhatunk is világot látni - munkakeresés közben.

Mi most összegyűjtöttünk néhány olyan extrém munkát, amelyet érdemes lehet kipróbálni a nagyvilágban járva, természetesen minden személyes tapasztalatot és élménybeszámolót örömmel veszünk a továbbiakban is.

Legyen ön is kalandtúra vezető!
Nehéz munka, de az élmény megfizethetetlen, hiszen számtalan csodás túra és látnivaló vár ránk, persze előtte alaposan meg kell tanulnunk minden információt az adott ország vadregényes tájairól és helyéről. Természetesen a csoportos kalandon részt vevő emberek egészségére és ellátására is nekünk kell ügyelni, és a szállásfoglalás is a mi feladatunk lesz. Az Explore nevű kalandtúrákat kínáló oldalon rendszeresen keresnek munkaerőt is, ha 25 év feletti, egészséges, idegen nyelveket beszélő munkaerőként jelentkezünk, akkor utazási költségeket, teljes ellátást, és heti 50 ezer forintos kezdő bért remélhetünk (országonként eltérő). Általában fél éves ciklusokban lehet jelentkezni ilyen jellegű megbízásokra, a megfelelő képzések után. Egy próbát megér!

©

Legyen ön is nyelvtanár Thaiföldön!
Nem kell beszélni a helyiek nyelvét feltétlenül ahhoz, hogy egy egzotikus országban nyelvoktatást vállaljunk, de ha véletlenül beszéljük a thai nyelvet, és bármilyen más nyelvet is, máris nagy eséllyel pályázhatunk tanári szerepre, mivel arrafelé rendkívül nagy az igény a nyelvtanulásra (értelemszerűen angolra), de nagyon kevés a tanár. Lehet akár kézzel-lábbal mutogatva is, miközben egy csodás kultúrát, és magával ragadó világot ismerhetünk meg.  A jobsabroadbulletin.co.uk, seasonworkers.com és a teachabroad.com weboldalakon számtalan szezonális munkát találhatunk, és ha van tanári képesítésünk, akár heti 160 ezer forintot is kereshetünk.

©

Legyen ön is síoktató az Alpokban!
Most éppen nem túl könnyű ilyen megbízást találni, de akár az egész telet kihúzhatjuk síoktatói munkával, ha jók vagyunk ebben a népszerű téli sportban. A Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) sokat tud segíteni abban, hogyan válhatunk oktatóvá, sportoktatói képzés OKJ számát kiérdemelve már vállalhatunk oktatást, de a magasabb szintű ISIA nemzetközi szervezet (ez a hivatásszerűen oktatók szervezete) felhatalmazása alapján külföldön is kereshetünk nekünk tetsző állást. Minden további infót ezen a weboldalon érhetünk el, ezek után pedig irány az Alpok, ahol a svájci Verbier sí telepén heti 150 ezer forintot is fizetnek egy jól képzett szakembernek. Ezen az oldalon még több ajánlatot találhatunk.

©

[[ Oldaltörés: Tovább extrém állásajánlatok ]]

Sokszor éreztük már, hogy jó lenne kiszakadni a szürke hétköznapokból, valami egészen új, akár őrült, kalandos dologba kezdeni. Mindenkinek szüksége van a változásra, és ha egy hosszú nyaralás után sem érezzük azt, hogy megtaláltuk helyünket kis világunkban, akkor bizony komolyan érdemes elgondolkodni a változáson. Lássuk, milyen extrém munkahelyen várnak még ránk a világban:

Legyen ön is statiszta egy Bollywood-filmben!
Közismert, hogy India filmipara elképesztő tempót diktál, ráadásul egyedi hangulata  is ámulatba ejti az egész világot. Az epikus módon elmesélt történet, majd az ugyanezt megjelenítő dalos-táncos produkció varázslatos és színes világot tár elénk, tehát ennek születésénél is érdemes ott lenni. Rendszerint nagy igény van a statisztákra, és egyre többet foglalkoztatnak külföldieket is a felvételek során, már csak az egzotikum miatt is. A legjobb módszer állítólag az, ha a Colaba Causeway közelében lógunk Mumbai belvárosában, egy Leopold's Cafe nevű helyen, mert a filmesek itt fordulnak meg a leggyakrabban, és keresik a nekik tetsző arcokat. A napidíj egy forgatáson kb. 2000 forint, ami nem sok, de a filmes világ élménye ennél sokkal többet ér.

©

Legyen ön is rafting-edző Új-Zélandon!
A népszerű "whitewater" rafting a fehér habokon, Új-Zéland legszebb folyói - kell-e ennél izgalmasabb munka? A 4-12 fős hajókkal történő vadvízi sport igazi csoportos élmény, ahol megfelelő képesítéssel rendelkező oktatóként és vezetőként akár 100-125 ezer forintot is kereshetünk. A  Kaitiaki Adventures nevű helyi vállalat például öt hónapos turnusokban indít képzéseket és aztán munkát is kínál az arra érdemes vállalkozóknak - természetesen csak idény jelleggel, maximum két éves szerződéssel. Új-Zéland csodás tájai és a whitewater-rafting magával ragadó élménye igen vonzó együttesnek tűnik, de ne feledkezzünk meg a ránk bízott emberekről sem, ez egy felelősségteljes munka. Csodás környezetben.

©

Legyen ön is utazó író!
Persze útikönyvet írni mindenki tud (a stílus már kérdéses), de a szakma eléggé telített. Mindig akad egy-két neves író, aki kalandokért tollat ragad, illetve ingyen nyaralásért a legtöbb újságíró is bármire kapható. Az utca emberének azonban csak a közösségi oldalak és a fórumok jutnak, ahol legalább szabadon megoszthatja a véleményét másokkal, ám a Simonseeks.com oldalon ezért még akár pénzt is kaphatunk. Ha beszámolónkat egy látogató megnézi, akkor közel 10 forintot kerestünk vele, és ha jól megy a cikk, akár a nyaralás árát is megkereshetjük. Jelenleg egy Trevor Claringbold nevű önjelölt író az oldal csúcstartója, aki 3500 egyedi találatot kapott cikkére. Az már nem is olyan rossz pénz, ha nem hivatásos író fizetési csekkeként fogjuk fel.

©

Legyen ön is Ben Southall!
Kétségtelen, hogy a legnagyobb kalandot a brit Ben Southall érdemelte ki, aki egy idén meghirdetett pályázaton nyerte el a világ legjobb munkáját. A 34 éves petersfieldi férfi 34 ezer pályázó közül került ki győztesen, és hivatalosan július elseje óta állt munkába, a varázslatos Hamilton-szigeten kell élnie, nyaralnia, felfedeznie a helyi világot, és erről blogon és fórumokon keresztül mesélni az érdeklődő és irigykedő nagyvilágnak. A fizetés sem rossz, ugyanis az információs nyaralásért Ben jutalma 110 ezer amerikai dollár, azaz nagyjából 21 millió forint. A pályázat egyébként a cannes-i reklámversenyen díjjal jutalmazott ausztrál reklámhadjárat volt, amelynek segítségével tovább akarták erősíteni az évente 18 billió dollárt termelő turisztikai ipart.

©

-NB-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük

Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük

Elhatárolódnak a Petőfi Irodalmi Múzeum beosztottjai Demeter Szilárd írásától

Elhatárolódnak a Petőfi Irodalmi Múzeum beosztottjai Demeter Szilárd írásától