szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A BringaMánia idén négy rendezvényen mutatkozik be a hazai biciklis közönség előtt: Zalakaroson (július 22.

A BringaMánia idén négy rendezvényen mutatkozik be a hazai biciklis közönség előtt: Zalakaroson (július 22.), Debrecenben (augusztus 8.), Budapesten (szeptember 12.) és Győrött (október 25.) - hangzott el a program részleteit ismertető csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Egyre többen csatalkoznak
©

Eisenkrammer Károly, a Vuelta elnöke elmondta, hogy a BringaMánia az oktatás, a rendezvényeken való élményszerzés, valamint a közösség- és tudásbázis-építés köré épül. Mint mondta, a program célja a hazai bringás közösség összefogása, így nyitottak a többi kerékpárosszervezettel való együttműködésre. Ezt a Magyar Kerékpárosklub jelen lévő elnöke, László János örömmel fogadta.
   
A BringaMánia részeként elkészítenek egy oktatófilmet, amely a biciklizéssel kapcsolatos legtöbb alapvető kérdésre igyekszik választ adni. Ez a film elérhető lesz teljes terjedelmében az interneten - ismertette Eisenkrammer Károly. A BringaMánia már elérhető a Facebookon, saját honlapja pedig várhatóan őszre készül el. Ez a honlap a remények szerint gyűjtőbázisa lesz a hazai bringás társadalomnak, sok hasznos információval (túraútvonalak, közlekedési szabályok, tippek, oktatóvideók).
   
A Vuelta iskolai oktatóprogramok elindítását is tervezi, ehhez szintén csatlakozna a BringaMánia program - hangzott el. Horváth Ágnes, a McDonald's Magyarország ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: cége hosszú távon - legalább három évig - biztosítja a BringaMánia anyagi hátterét. Mint mondta, saját mintegy 5 ezer alkalmazottjukat is igyekeznek bringázásra sarkallni, már most is 10 százalék körül van az aktív kerékpárosok aránya. Hozzátette: jelenleg éttermeik 66 százalékában van kerékpártároló, és 2011 végére szeretnék elérni, hogy mindenhol legyen, ahol ez megoldható.
   
Baittrok Borbála szociológus, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet munkatársa egy nemrég lezárult, kerékpározásról szóló online kutatásuk eredményeit ismertette. Az 5 ezer bringás, autós, szülő és fiatal megkérdezésével készült vizsgálatból többek között kiderül: a fiatalok közel 100 százaléka azt gondolja magáról, hogy az aktuális közlekedési szabályoknak megfelelően teker, ezzel szemben a kerékpározást életformaszerűen űzők szerint a fiatalok csak mintegy fele ismeri alaposan a KRESZ-t.
   
A felmérésből szintén kiderül, hogy az autósok 57 százaléka úgy véli, a kerékpárosok nem figyelnek oda kellőképpen rájuk. Az eredmények szerint a szülőknek ugyan háromnegyede nem tartja biztonságosnak, ha gyermeke felügyelet nélkül biciklizik, nagy részük azonban mégis enged a gyerekek akaratának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Szabad meztelenül biciklizni

Ítéletét azután mondta ki, hogy egy 40 éves férfit ruhátlan biciklizés miatt csíptek fülön rendőrök - egy autós...

15 millió forintot kínált menyének, ha lemond a gyerekeiről

15 millió forintot kínált menyének, ha lemond a gyerekeiről

Itt a Toyota bZ4X – kódfejtőknek való a márka első elektromos modellje

Itt a Toyota bZ4X – kódfejtőknek való a márka első elektromos modellje

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük

Összehajtható, kinyújtható telefonok? Készüljön, jön a dömping belőlük