“Hiszek az ételben és a szexben” - videóval

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A sztárszakácsok már messze nem csak a főzésről értekeznek, az élet minden fontos kérdésében megosztják véleményüket a nézőkkel. Két amerikai séf a szex és evés témakörét járta körül szókimondó nyíltsággal.

Ahhoz, hogy egy szakács híres legyen, nem elég, hogy jól tud főzni, különleges személyiségre és/vagy külsőre is szüksége van, hogy eladhatóvá váljon. Mario Batali olasz, meglehetősen túlsúlyos, kopaszodását lófarokkal próbálja enyhíteni, sikertelenül. Mindig narancssárga gumipapucsot visel a konyhában, de kellően gátlástalan. Ezzel szemben Anthony Bourdain szexisnek tartott amerikai, aki szívesen mutogatja izmos testét, és akiért nők ezrei rajonganak. Gátlásosnak Bourdain sem mondható, hiszen pont egy olyan könyvvel vált ismertté, amelyben a gasztronómia világáról szóló sötét és titkos történetek mellett saját magánéletét is megosztotta a közönséggel.

Tulajdonképpen nem is meglepő, hogy ha ez a két ember összeül beszélgetni, akkor abból valami provokatív születik majd, főleg, ha a szex a téma. Batali és Bourdain a Serious Eats (Komoly fogások) című műsorban vitatta meg az ételek és a szexualitás kapcsolatáról alkotott véleményét, és szókimondásuk meg is hozta nekik a figyelmet.

“Hiszek az ételben és a szexben. Hiszek az evés utáni szexben. De az evés és a szex együtt? Mindig mélyen zavarnak azok az emberek, akik kicsit túlságosan is izgatottak lesznek a csokoládétól. Ez egyszerűen csak helytelen” – nyitotta meg az eszmecserét Bourdain. “Nem látok semmi erotikusat abban, ha ételt viszünk az ágyba. Ez egészen új jelentéssel ruházza fel a nedves foltba való fekvést” – folytatta a séf.

“Létezik néhány módszer az életben arra, hogyan tegyünk boldoggá valakit azzal, hogy belehelyezünk valamit – és ez az étel és a szex” – adta hozzá saját véleményét a témához Batali is, majd felhívta a nézők figyelmét, hogy egy jól megfőzött finomsággal szexuálisan is felizgathatják partnerüket. “Bizonyos étkezések után elkövetett szex közben hangos kíséret is elképzelhető” – vezette a beszélgetést további mélységekbe Bourdain.

Batali szerint viszont a japán konyha élvezete utáni szex máris elfogadhatóbb. Végül Bourdain a szex és evés témakörét az állam és vallás viszonyához hasonlította, miszerint jobb különválasztani őket egymástól. Ez a konzervatív hozzáállás egyébként meglehetősen meglepő a női szíveket megdobogtató Bourdain részéről, hiszen az egyik róla készült híres képen éppen ő hozza össze az erotikát és az evést.

A képen a sztárszakács anyaszült meztelenül pózol, csak férfiasságát takarja el egy véres marhacsonttal, ami szerintünk eléggé egyértelmű utalás.