Keményen beolvasott a teniszszövetségnek Fucsovics edzője

Keményen beolvasott a teniszszövetségnek Fucsovics edzője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sávolt Attila nyílt levélben sorolta a visszásságokat, és elutasította, hogy ők – Fucsovics Mártonnal és Babos Tímeával – ellenzék lennének a magyar teniszen belül.

Miután a Magyar Idők megírta, hogy a Magyar Teniszszövetség felbontja a megbízási szerződést Sávolt Attilával, az edző nyílt levelet tett közzé a szervezet elnökének, Szűcs Lajosnak címezve Facebook-oldalán, amelyben számos új részletet hozott nyilvánosságra a magyar tenisz berkein belül dúló harc mibenlétéről.

Sávolt azzal kezdte levelét, hogy bár a szerdai közgyűlésen – amelyen a lemondottak helyére új elnökségi tagokat választottak – nem kapott szót. Ha beszélhetett volna, elmondja: "ugyan valóban nem tagszervezet képviseletében voltam jelen a közgyűlésen, de nem is az >>ellenzék<< tagjaként, ahogyan Elnök úr minősített többször, több helyen az elmúlt időben. Tisztelt Elnök úr!

Babos Tímea, Fucsovics Márton, Temesvári Andrea, Markovits László,Babos Csaba és jómagam nem az ellenzék vagyunk. Ez itt nem a parlament, és mi nem vagyunk a magyar tenisz ellenzéke, az ellensége pedig végképp nem.

Ezt határozottan visszautasítom mindannyiunk nevében, ahogyan azt a kijelentést is, amelyet az egyik tagszervezet képviselője fogalmazott meg hangosan az ülésen, szintén már korábban Önök által sugallva, miszerint néhányunkat önös érdekek hajtanak."

Sávolt azt írja: az elnök egy új alapszabály-kiegészítést fogadtatott el a közgyűlésen, amelynek lényege szerinte az, hogy "a tagszervezetek tagjai a jövőben ne fordulhassanak problémáikkal, kritikáikkal a médiához és a nyilvánossághoz, esetleg a bírósághoz, ha törvénytelenséget vélelmeznek". Jelezte, hogy mivel sem Fucsovics, sem Babos, sem ő maga nem tagja a szövetség tagszervezeteinek, "a jövőben is biztos el fogjuk mondani a véleményünket azokról a dolgokról, amelyek nem tetszenek a Szövetséggel kapcsolatban. Tesszük ezt elsősorban a magyar tenisz jövője érdekében."

Kritizálja Fucsovics edzője az elnököt azért is, mert olyan új elnökséget "sikerült összeállítani maga mellé, akik közül senki soha életében nem ütött a teniszlabdába, még félprofi szinten sem". Majd idézte az úszószövetség elnökségének úszókból álló névsorát, megjegyezve: a magyar tenisz nem büszkélkedhet sajnos olimpiai bajnokokkal, de van egy "Taróczy Balázsunk, Temesvári Andreánk, Szávay Ágnesünk, Mandula Petránk, Kuti Kis Ritánk, Kapros Anikónk, Noszály Sándorunk."

Felvetette a korábbi top 100-as játékos azt is, hogy bár a magyar tenisz közös érdeke a felvetődött kétségek fényében egy független könyvvizsgáló, auditor cég által elvégzett átvilágítás lenne, a szövetség a PwC-vel indíttatott ilyen vizsgálatot, amelynek cégtársát, Bársony Farkast épp a szerdai közgyűlésen választották elnökségi taggá.

A szövetség korábban többször jelezte: nem érti a teniszezők és a mellettük kiállók felvetéseit, mivel azokban nincs konkrétum. Sávolt most ezt írta: "Akkor sem kérdezek konkrétumot, ha arról kérdezem az Elnök urat, azzal tisztában van, hogy a Nemzeti edzőközpontban a Főtitkár úr irodája nagyobb, mint a kondi terem? Hogy a kondi teremben még ma sincs egy normális futópad? Hogy nincs szabadtéri kemény pálya, pedig ma a profi versenyek 70%-át szabadtéren, kemény pályán rendezik? Ezt tudta Elnök úr? Ma, 2018-ban hány darab minőségi szabadtéri kemény pálya van Magyarországon Elnök úr?

Miközben milliárdokat költöttek el alkalmi teniszpályák építésére majd elbontására."

Levelét azzal zárta Sávolt, hogy ezek után csak remélni tudja,

hogy Elnök úr a hatalom, az arrogancia és a gőg mögött esténként esetleg elgondolkodik ezeken a dolgokon legalább egy picit."

Hozzászólások