szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Visszautasítja az Apple koppintási vádjait a HTC tajvani okostelefon gyártó cég - jelentette be közleményében a HTC Corp. kedden.

Az Apple az Egyesült Államokbeli Nemzetközi Kereskedelemi Bizottsághoz (ITC) fordult panaszával, miszerint a tajvani vállalat jogsértően alkalmazta védett szabadalmait. A HTC honlapján sajnálkozását fejezi ki az Apple legutóbbi a céget érintő lépése miatt és cáfolta annak állításait, miszerint hét használati, valamint formatervezési szabadalmát használta fel jogellenesen. Az Apple követeli azt is, hogy tiltsák meg a HTC termékek forgalmazását az Egyesült Államokban. Az amerikai szakhatóság egy hónapon belül dönt arról, hogy foglalkozik-e a panasszal.

Márciusban az Apple ugyancsak feljelentést tett az ITC-nél, mert álláspontja szerint a HTC 20 Apple-szabadalmat használt fel okostelefonja megépítésénél. A tajvaniak akkor azzal válaszoltak, hogy az Apple tulajdonította el a HTC szabadalmait.

A tajvani vállalat részvényei kedden reggel 6,92 százalékot estek. A HTC nyilatkozatában csalódottságának adott hangot, amiért az Apple jogi eszközökkel kívánja befolyásolni a tisztességes piaci viszonyokat és megfogadja, hogy mindent megtesz saját szellemi tulajdonjogainak védelméért.

Megfigyelők szerint a vita, illetve a kölcsönös vádak az Apple és az Android operációs rendszer közötti verseny kiéleződésének jelei. A HTC a Samsung után a második legnagyobb Android operációs rendszert támogató nagyvállalat. Az Apple a közelmúltban ugyancsak panasszal élt a Samsunggal szemben, mondván, hogy Galaxy S típusú telefonjuk az iPhone másolata, s szintén kezdeményezte a Samsung-termékek importtilalmát az Egyesült Államokban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Kisvárda sportigazgatója megkérte a focistafeleségeket, ne várják el, hogy a férjük keljen fel éjjel a gyerekhez

A Kisvárda sportigazgatója megkérte a focistafeleségeket, ne várják el, hogy a férjük keljen fel éjjel a gyerekhez

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

Az éttermes Zsidai Royt egyre jobban érdekli az informatika

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban

Hétmillió eurós befektetés a Codecoolban