szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kivonul a magyar piacról a Motor-Presse kiadó a Kreatív Magazin értesülései szerint. A kiadó a PC Guru című lapját megszünteti, többi kiadványát, a Chip Magazint, a Motorrevüt és a Műszaki Magazint az IPM és a Figyelő kiadója, a Word Communications veszi át.

A Kreatív információi szerint múlt csütörtökön kora délután egy értekezleten jelentették be a kiadó munkatársainak, hogy a Motor-Presse kivonul a magyar piacról.

Lapkiadói forrásaiktól úgy tudják, hogy a Motor-Presse lapjaival házalt másoknál is, de végül az IPM kiadójával sikerül megegyezniük. A Word Communications legutóbb a Figyelő megvásárlásával került a figyelem középpontjába. A Motor-Presse nem kívánt reagálni a Kreatív értesüléseire.

A Word Communications-nél nem cáfolták a megállapodás tényét, részleteket azonban nem közöltek, csupán annyit mondtak, hogy az ügyben folynak még a tárgyalások.

A PC Guru megszűnésével a számítógépes játékok rajongóinak kultikus magazinja tűnik el a magyar sajtópiacról. A lap előzményeivel együtt összesen 19 évig létezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!