Képek másolása, rendszerezése XP-n

Képek másolása, rendszerezése XP-n

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

1.

1. lépés
Csatlakoztassuk digitális fényképezőgépünket a számítógéphez az USB kábel segítségével. Az XP automatikusan felismeri azt és felajánlja a képek átmásolását a számítógépre.

2. lépés
A képek átmásolását egy varázsló végzi. Nézőképeket jelenít meg a fényképezőgép memóriakártyáján található képekből, s amelyik képet át szeretnénk másolni a számítógépre, azt bejelöljük, amelyikre nincs szükségünk, az elől töröljük a pipát a jelölőnégyzetből.

Választhatunk, mely képeket szeretnénk átmásolni

3. lépés
Adjunk egy gyűjtőnevet a képeknek és válasszuk ki, melyik könyvtárba szeretnénk őket elhelyezni. Alapértelmezés szerint a Windows XP a Képek mappába másolja őket egy, a gyűjtőnévvel azonos nevű almappába. Ha a fényképezőgépen már nem lesz szükségünk a képekre az átmásolás után, jelöljük be A képek törlődjenek az eszközről a másolás befejeződése után lehetőséget.

Célkönyvtár kiválasztása

4. lépés
A másolás befejeztével a Mit kíván tenni? kérdésre válaszul válasszuk a Semmit. Befejezem a képekkel való munkát lehetőséget, majd kattintsunk a Tovább gombra, végül a Befejezésre.
A Windows ekkor bezárja a Varázslót és megnyitja azt a mappát, amelybe a fotókat átmásoltuk.
A képek között vagy úgy válthatunk, hogy a nézőképekre kattintunk, vagy úgy, hogy az Előző kép vagy Következő kép gombra kattintunk a kép alatt. A képek elforgatására is van lehetőségünk, ha a kép alatt látható Forgatás balra vagy Forgatás jobbra gombok valamelyikére kattintunk.

Másolás folyamatban...

Nézetek
A nézet menüben alapértelmezésben a Filmszalag elrendezés van kiválasztva, de ha a Miniatűrök lehetőséget választjuk, egyszerre több nézőképet is láthatunk, viszont nem látunk kinagyított képet a kiválasztott fájlról.

Különböző nézetek közül választhatunk


 

Hozzászólások