Heti TOP: ingyenes képszerkesztőktől a hacker játékokig

Heti TOP: ingyenes képszerkesztőktől a hacker játékokig

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A TOP 3 ingyenes képszerkesztő szoftverAz oldalunkon már bemutattunk ingyenes online...

A TOP 3 ingyenes képszerkesztő szoftver
Az oldalunkon már bemutattunk ingyenes online képszerkesztőket, azt viszont még nem összegeztük, mi vár arra, aki offline szeretné ingyenes szoftverekkel kiváltani a Photoshopot, mivel úgy érzi, beérné kicsit kevesebbel is, ha az ingyen lenne. Íme a - szerintünk - legjobb ingyenes alternatívák.
Tovább a teljes cikkhez....

A legmenőbb csengőhangok (és háttérképek) ingyen
Sok weboldal és újsághirdetés kínál mobiltelefonra való csengőhangokat, háttérképeket. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy megtaláljuk közöttük a kedvencünket, arról nem is beszélve, hogy még fizetni is kell értük. Pedig ingyen is hozzájuthatunk bármilyen csengőhanghoz és háttérképhez.
Tovább a teljes cikkhez....

Így készíthet PDF fájlokat, szinte minden alkalmazásból, ingyen!

A PDF nagyon népszerű az elektronikus dokumentumformátumok között, hiszen platformfüggetlen (minden rendszeren megnyitható) és elég sokoldalú. E-bookot, e-magazint, dokumentációkat, de akár multimédiás tartalmakat is találunk ilyen formátumban az interneten. Lássuk, miként hozhatunk létre ilyeneket.
Tovább a teljes cikkhez....

Megnyitott dokumentumok egyszerre mentése
Egy ügyes trükkel egyszerre is lementhetjük valamennyi nyitott dokumentumunkat, és fáradságot spórolhatunk meg magunknak.
Sokszor előfordul, hogy egyszerre több dokumentumon is dolgozunk, hol ez, hol az van elöl, míg a többi a Tálcán csücsül, ahonnan (vagy az Ablak menüből) bármelyiket könnyen előhívhatjuk. Amikor befejezzük a munkát, sor kerül valamennyi mentésére. Ilyenkor elmentjük az éppen nyitva lévőt, majd sorba előhívjuk és elmentjük a többit is. Van azonban egy módszer, amellyel mindez sokkal gyorsabban elintézhető.
Tovább a teljes cikkhez....

Kiadványszerkesztés ingyenes programokkal

Bár az ingyenes kiadványszerkesztők talán elmaradnak tudásban az Adobe InDesigntól vagy a Quarktól, így is nagyszerűen használhatók, és nemcsak otthonra, hanem akár kisebb cégeknek is, saját reklámanyagok, magazinok vagy éppen hírlevelek készítéséhez.
Tovább a teljes cikkhez....

Ingyenes videoszerkesztő a Windowsban
Egyre olcsóbban juthatunk jó minőségű DV videokamerához, és egyre több felhasználó szeretné a felvett családi pillanatokat élvezhető formában megőrizni az utókornak, kihagyva a felesleges jeleneteket.
Tovább a teljes cikkhez....

Weboldal nyomtatása, képek nélkül
Aki egy weboldalt szeretne nyomtatni, gyakran a képeket is kénytelen kiprintelni, holott elképzelhető, hogy csak a szövegre kíváncsi. Megmutatjuk, mit tehet ilyen esetben, ha Internet Explorert használ.
Tovább a teljes cikkhez....

Prezentációkészítés az új PowerPoint-ban
A Microsoft legújabb irodai csomagját úgy átszabták Redmondban, hogy szinte újra kell tanulnia a használatát annak, aki eddig az Office korábbi verzióin dolgozott. Ennek ellenére a PowerPoint 2007 tökéletes választás, ha gyorsan szeretnénk, látványos, ízléses prezentációkkal állni a közönségünk elé.
Tovább a teljes cikkhez....

Így hackerkedhet büntetlenül
Mi sem egyszerűbb és nyilvánvalóbb, mint olyan számítógépes játékot készíteni, amelyben „játékból” hackerkedni kell – gondolná az ember. Ennek ellenére nem sok számítógépes játék készült, ami kifejezetten erre lett volna kiélezve.
Tovább a teljes cikkhez....

Szerkesszen videót, saját programok nélkül!
Többször adtunk már hírt online képszerkesztő alkalmazásokról, most pedig itt egy online videószerkesztő oldal, amely egyúttal videomegosztó is.Ingyenes regisztráció után lehet feltölteni a videókat, a fényképeket és a zenéket.
Tovább a teljes cikkhez....

3D modellező szoftver kezdőknek is, ingyen
A 3D modellezés és animáció nem egyszerű dolog, és nem feltétlenül érdemes rögtön a Maya vagy egy hasonlóan magas szintű szoftverben kezdeni. Az alapokat remekül elsajátíthatjuk az egyszerűbb, ingyenes alkalmazásokban.
Tovább a teljes cikkhez....

Hozzászólások