Használjon virtuális vonalzókat az XP-n

Használjon virtuális vonalzókat az XP-n

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Window Ruler egy szokatlan, de sok esetben jól használható alkalmazás, amelynek a...

A Window Ruler egy szokatlan, de sok esetben jól használható alkalmazás, amelynek a segítségével virtuális vonalzokat használhatunk a Windowsban (XP-n és Vistán egyaránt).
A programot telepítenünk sem kell, mivel létezik már belőle portable változat is, vagyis elegendő bemásolni egy tetszőleges mappába és onnan elindítani az EXE fájlt.

Megmérjük a dobozt

A Window Ruler segítségével bármit lemérhetünk a képernyőn (a mértékegység is változtatható), de elsősorban arra szolgál, hogy mondjuk egy programablak, vagy az ablakon található objektumok méretét megtudjuk, vagy viszonyítani tudjuk alkalmazásunkat a különféle képernyőfelbontásokhoz. A piros pöttyöt megfogva a vonalzók találkozásánál, bármilyen objektumhoz hozzárendelhetjük, így egy mozdulattal lemérhetjük azt.

A piros pötty segítségével pillanatok alatt kiválaszthatjuk a mérendő objektumot

Elsősorban tehát programozóknak lett kitalálva, de webfejlesztőknek és grafikusoknak is hasznos lehet. Segítségével egy pillanat alatt készíthetünk képernyőképet is, bár ezt speciel a PrintScreen gombbal is megtehetjük, szóval amolyan alkalmi „feature”-ről van szó.

Ellenőrizhetjük, hogy programunk miként fest különböző felbontásokban

A program memóriaigénye meglehetősen nagy, több mint 7 Mbájtot „eszik”, de nem kell mindig futnia. Ha viszont valaminek meg szeretnénk tudni a méretét a képernyőn, olyankor pótolhatatlan!

Hozzászólások