Spóroljon az áramon: készítsen automatikusan kikapcsoló PC-t

Spóroljon az áramon: készítsen automatikusan kikapcsoló PC-t

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az AllOff rendkívül egyszerű apróság, de annál hasznosabb, ha szeretnénk...

Az AllOff rendkívül egyszerű apróság, de annál hasznosabb, ha szeretnénk elkerülni a feleslegesen növekvő áramszámlákat. Ezzel a kis alkalmazással megoldható, hogy ha a gépet adott ideig nem használjuk, akkor az magától kikapcsoljon. Arra persze érdemes figyelni, hogy ilyenkor az AllOff akár „erőszakkal” is kilép az éppen futó alkalmazásokból, vagyis ha valamit nem mentettünk el, akkor az jó eséllyel elvész. Természetesen az is megoldható, hogy a gép ne kikapcsoljon, csak StandBy üzemmódba kerüljön. Ilyenkor visszatértünkkor ott folytathatjuk a munkát, ahol abbahagytuk.

Ha nem csinálunk semmit a gépen, adott idő elteltével kikapcsol

Mindenesetre ha gyakran fordul velünk elő, hogy elfelejtjük lekapcsolni gépünket, jó hasznát vehetjük az AllOff-nak. Mivel a CPU aktivitását is figyelembe veszi, így ha mondjuk aktívan hagyunk egy zenekonvertálást, azt nem minősíti magára hagyott gépnek, csak miután az befejeződött (mi határozhatjuk meg, milyen CPU használati szintet vegyen alapul).

Nem túl szép, de hasznos

A program letöltése előtt el kell végeznünk egy rövid regisztrációt az alábbi oldalon a Register AllOff gombra kattintva. Az itt megadott e-mail címünkre kapjuk meg az ingyenes regisztrációs kódot. Ezután ugyancsak erről az oldalról tölthető le az alkalmazás, a Download AllOff gombra kattintva.
A program a telepítése és az elindítása után „leül” a Tálcára. Ha duplán kattintunk az ikonjára, a felugró ablakban konfigurálhatjuk, mikor kapcsolja ki vagy küldje álomba a gépet.

Hozzászólások