Így növelhetjük az adatátviteli sebességet Vista alatt

Így növelhetjük az adatátviteli sebességet Vista alatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Nyílván van alapja a kritikus állításnak, hiszen a Vista számos...

Nyílván van alapja a kritikus állításnak, hiszen a Vista számos újítása az átviteli sebesség rovására ment. A tempót korrigálva a Microsoft kiadott pár teljesítményfokozó javítást, így azok egy rendszeresen frissített gépre már biztosan rákerültek. Ha ennek ellenére a sebesség még mindig távol maradt egy XP - XP hálózat sebességétől, akkor próbáljuk meg az alábbi hat módszer valamelyikét.

Ellenőrizzük, hogy mindkét hálózati kártya és a kábel is megfelelő (CAT5/6) a kívánt sebesség elérésére. (10/100 Mbps vagy 1 Gbit/s)
Ellenőrizzük, hogy mindkét hálózati kártya a legfrissebb driverekkel dolgozik-e.
A tesztelés idejére kapcsoljuk ki a biztonsági szoftvereinket (McAfee, Norton, AVG stb.).
A médiafájlok lejátszásakor 10 csomag/ezredmásodpercre korlátozódik a hálózati forgalom a Vistában. SP1 előtt nem volt mód arra, hogy ezt szabályozzuk, az SP1 megjelenésével viszont a beállításjegyzéken keresztül (Registry) állíthatjuk, hogy hány százalékra kívánjuk csökkenteni a sávszélességet (akár 70% is lehet).

Alapértelmezés szerint 10 %-ra csökken a hálózati forgalom

A következő beállítás jelentősen növelheti a hálózati sávszélességünket, ezért ajánlott elvégezni.

1.  Start menü keresőjébe írjuk be és futtassuk: regedit
2.  Navigáljunk el ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE  / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Multimedia / SystemProfile
3. Találunk jobbra egy NetworkThrottlingIndex bejegyzést, kattintsunk rá duplán.
4.  Módosítsuk a bejegyzés értékét 70-re. (Értéktartomány: 1-70, minél nagyobb, annál több sávszélességünk marad meg.) A beállítás érvényesítéséhez indítsuk újra a gépet.
A Vezérlőpult / Programok és szolgáltatások alatt bal oldalt kattintsunk ide: Windows-szolgáltatások be- és kikapcsolása, szedjük ki pipát a Windows Tárgyaló és Távoli különbözeti tömörítés elől, majd okézzuk le az ablakot.

Néhány szolgáltatás lassíthatja a hálózatot

Klattintsunk a Start menüre, majd írjuk be: cmd, nyomjuk le és tartsuk(!) a Ctrl + Shift gombokat, majd nyomjuk le az Enter-t. A megjelenő parancssorból adjuk ki a következő utasítást:
netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled
Ha vissza szeretnénk vonni a beállítást, akkor disabled helyett „highlyrestricted”-et írjunk.

Ellenőrizzük, hogy gyorsult-e a hálózati sávszélességünk, remélhetőleg igen. Volt rá példa, hogy a fenti trükkök elvégzése után 3-8 MB/s –os fájlmásolásról 35-45 MB/s-ra gyorsult az átvitel.

Hozzászólások