Vállalatirányítás Microsoft-módra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

A Nivelco Ipari Elektronikai Zrt.

A Nivelco Ipari Elektronikai Zrt. az ipari automatizálás területén alkalmazott folyamatszabályozó műszerek – szintmérő, szinttávadó és szintkapcsoló eszközök – területén nemzetközi elismerést és jelentős világpiaci részesedést mondhat magáénak (a világ negyedik legnagyobb ultrahangos szintmérő gyártójaként jegyzik). Saját tervezésű termékeit egyedi-, illetve sorozatgyártással állítja elő Magyarországon, és a termelés 80 százalékát külföldön értékesíti európai, észak-amerikai és ázsiai leányvállalatain keresztül. 

A cégcsoport magyarországi folyamatait korábban egy egyedi fejlesztésű termelésirányítási rendszer szolgálta ki. A sorra nyíló külföldi irodákban a különböző piacokon érvényes jogszabályok és törvényi előírások eltérései miatt nagyrészt helyi, dobozos ügyviteli szoftverekkel dolgoztak. Mindez nemcsak a munkavégzés hatékonyságát csökkentette, hanem a működés áttekinthetőségét is megnehezítette.

A Nivelco ezért olyan integrált megoldást keresett, amely nemzetközi szinten is alkalmas több iroda, telephely megbízható és egységes kiszolgálására, s végül a Microsoft Dynamics NAV ERP rendszerének bevezetése mellett döntött. A projekt megvalósításával az LLP Budapestet bízta meg. 

A Dynamics NAV 5.0 a Nivelco-specifikus fejlesztésekkel együtt rendkívül hatékony támogatást ad majd a cégcsoporton belüli árumozgás követéséhez, elszámolásához, a nagy volumenű készletmozgás logisztikai kezeléséhez és a konszolidált pénzügyi elszámolások készítéséhez.

A Dynamics NAV bevezetése a cég külföldi leányvállalatainál már megkezdődött. A budapesti székhelyen az év második felében zajlik majd az implementáció, és a Nivelco 2010. január 1-jétől fogja élesben használni a Microsoft integrált vállalatirányítási rendszerét.

 

Hozzászólások