Beszállt a Pirate Bay a szcientológusok elleni háborúba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt években hírhedtté vált hackercsoport, az Anonymous egyik fő célpontja a szcientológiai egyház volt. YouTube-on elhelyezett videóikban szólítják fel az érdeklődőket és rajongóikat támogatásra, most pedig azt jelentették be: új szövetségesre akadtak főként interneten folytatott háborújukba - írja a TorrentFreak hírportál.


Fokozott aktivitást mutat mind az egyik legradikálisabbnak beállított fórum, a 4chan, mind pedig a 4chan berkeiben kialakult hackercsoport, az Anonymous. A YouTube-ra feltöltött pornóvideó-áradatot, illetve a Time magazin online szavazására adott "péniszárvíz"-ként elhíresült válaszukat követően új bejelentést tettek: új mérföldkőhöz érkezett a szcientológiai egyház ellen indított háborújuk.


Az Anonymous 2008 januárjában indított internetes hadjáratot Project Chanology néven: mindezt az az incidens robbantotta ki, amely során a szcientológusok egy olyan kiszivárogtatott videó törlésére szólítanak fel egyes videomegosztó oldalakat, amelyben Tom Cruise tíz percen keresztül részletezi, miért is jó csatlakozni hozzájuk. Ezt követően a hackercsoport nem csak YouTube-ra feltöltött videókban támadta a szervezetet (lásd fent), hanem az egyház weboldalának otthont adó szervert is leterhelte, így téve elérhetetlenné az oldalt.

A hackerek a mai napon jelentették be: háborújukhoz csatlakozott a svéd torrentoldal, a The Pirate Bay is, így biztosítva nagyobb támogatóbázist az Anonymous által szervezett tüntetésekhez. A "kalóz témájú, kalózok által támogatott" akció, az Operation Sea Arrrgh 2 tüntetései állítólag hétvégén zajlanak.