Ingyenes telefonálás a Facebookon – jobb lesz mint a Skype?

Ingyenes telefonálás a Facebookon – jobb lesz mint a Skype?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Hogy eddig miért nem implementáltak ilyen szolgáltatást a Facebookba, az rejtély:...

Hogy eddig miért nem implementáltak ilyen szolgáltatást a Facebookba, az rejtély: lehet, hogy nem jutott eszükbe (nem valószínű), de az is lehet, hogy csak most jött el az ideje. Tény azonban, hogy nemsokára érkezik a Web Voice nevű szolgáltatás. 

A WebVoice-ot a Vivox nevű cég fejleszti – a Second Life kapcsán lehet ismerős a név, de ők fejlesztették ki a SOE (Sony Online) hangos csevegőjét is. A Web Voice feature listáját elnézve, egy igen kellemes kis szoftverről van szó, a kérdés már csak az, hogy mennyire lesz majd sikeres a Facebook-integráció? 

A szolgáltatás jelenleg zárt-béta tesztelés alatt van, egyelőre annyit tud, hogy a Facebook felhasználók felhívhatják a „barátok”-hoz adott felhasználókat. A WebVoice (akárcsak a Skype) kristálytiszta hangalapú telefonálást tesz lehetővé, ugyanazon extrák mellett – fájlküldés, konferencia - mint a Skype.

Végső verziójában a szolgáltatás egy plugin (kiegészítő) lesz, amit minden Facebook felhasználónak telepítenie kell majd, legalábbis ha ingyen akar telefonálgatni. A Skype-ot legyőzni azért nem lesz könnyű: még ha mind a 300 millió facebookos telepíti is a WebVoice-ot, akkor is le lesz maradva a Skype mögött: ők ugyanis 480 millió felhasználóval rendelkeznek jelenleg. A hivatalos Vivox sajtóbejelentés itt található (pdf).

Hozzászólások