Cserélje le a Tálca és a Start menü ikonjait a Windows 7-ben, egy kattintással

Cserélje le a Tálca és a Start menü ikonjait a Windows 7-ben, egy kattintással

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A 7conifier nem a rendszer összes ikonját cseréli ki, mint általában a különféle skin-csomagok, hanem kizárólag a...

A 7conifier nem a rendszer összes ikonját cseréli ki, mint általában a különféle skin-csomagok, hanem kizárólag a Tálcán és a Start menüben rögzített alkalmazások ikonjait szabhatjuk át vele, egyetlen kattintással.
A program az első indításkor mentést készít az éppen aktuális állapotról, így azt később szintén egy mozdulattal visszaállíthatjuk, a hozzá adott ikon-válogatásokkal pedig azonnal lecserélhetjük a legismertebb alkalmazások (Photoshop, Gimp, Chrome, Google Earth, iTunes VLC stb.) ikonjait.

Egy kattintással cserélhetünk több ikont a Tálcán

A 7conifierhez mellékelt összeállításokat szerkeszteni is tudjuk, így ha egy adott programot esetleg nem ismert volna a program, hozzáadhatjuk azt a listájához, kiválasztva ahhoz is egy ikont, amelyet letöltöttünk az internetről (mondjuk innen).

Magunk is összeállíthatunk csomagokat

Teljesen saját összeállításokat is készíthetünk vele, így bármikor, egy kattintással lecserélhetjük az ikonokat, aktuális hangulatunknak megfelelőkre (például hogy összhangban legyenek a háttérképpel stb.).
A program jelenleg béta állapotban van, így a bemutató írásakor még mindössze három ikoncsomaggal tölthettük le, és néha a saját összeállítások mentésekor hajlamos hibaüzenetet küldeni mentés helyett, de ezek a későbbiekben minden bizonnyal változnak majd.

Csere után...

Amire érdemes odafigyelni: ha az ikonok cseréje után rögzítünk programokat a Tálcán vagy a Start menüben, azokat érdemes a Default csomagba azonnal felvenni (Add pinned), különben ha a cserélgetések után visszaállnánk az eredeti ikonokra, a program nem fogja tudni ezek ikonjait visszacserélni a Tálcán és a Start menüben (amúgy a dolog könnyen orvosolható, hiszen elég átmenetileg levenni a kérdéses programot mondjuk a Tálcáról, majd újból rögzíteni a Windows 7 ezen funkciója segítségével, mivel a 7conifier nem cseréli le a programok eredeti ikonjait).

Hozzászólások