Először a világon: thriller-világ az Operaházban

Először a világon: thriller-világ az Operaházban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A kékszakállú herceg vára és a Bolero mindössze háromszor (szeptember 7-én, 9-én és 10-én este) tekinthető meg ebben a...

A kékszakállú herceg vára és a Bolero mindössze háromszor (szeptember 7-én, 9-én és 10-én este) tekinthető meg ebben a formában Budapesten. Különleges élményben lesz részük a nézőknek, hiszen a világon elsőként élik át, milyen az, amikor a virtuális valóság és az élő előadás határai elmosódnak. A produkció megalkotásában résztvevő nemzetközi csapat olyan látványt ígér, amelyet eddig csak a 3D-s mozifilmek vetítésekor láthattak.

Bartók és Ravel művéhez minimális hagyományos díszlet készül, a hátteret virtuálisan jelenítik majd meg. Az alkotó csapat egy új megoldást talált fel a real time 3D sztereoeffektusok létrehozására. Ez a "3DLive Live" fejlesztés, amelyet a világon először a Magyar Állami Operaházban használnak majd. Az est rendezői Renzo Cerbo, filmes szakember és Caterina Vianello színházi rendező, az előadás karmestere Győriványi Ráth György, a Magyar Állami Operaház főzeneigazgatója.

Az alkotók ígérete szerint senkiben sem fognak elhomályosulni az eddig látott csodálatos kékszakállú-rendezések, hiszen ez egy 3D-s produkció, amelynek a segítségével egy órára olyan thriller-világba léphetnek, ami élő előadás során eddig lehetetlennek bizonyult.

A jegyek már kaphatók az előadásokra az ismert jegyárusító helyeken.

Hozzászólások