Ahogy még talán sosem rádiózott

Ahogy még talán sosem rádiózott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

230 ország, 190 műfaj – igazán nem mondható szegényesnek egy online szolgáltatás kínálata.

Aki szeret munka közben zenét hallgatni, s nem mellesleg „munkaköri kötelessége” az internet használata, az bizonyára felfedezte magának a netes rádióadók előnyeit. Nem kell zenék után kutatni, hiszen folyamatosan jönnek a jobbnál jobb muzsikák, ráadásul a választott műfajban (és ezzel bizony még a saját gyűjtemény sem veszi fel a versenyt).

A Streema egy fantasztikus oldal, ahol rengeteg (190) műfajt gyűjtöttek össze, és 230 ország rádióállomásai közül válogathatunk. Ráadásul nem csak zenéket, akár híreket és beszélgetéseket is elérhetünk. Azért mégis csak a zene a legfontosabb, s az oldal fejlett keresője lehetővé is teszi, hogy gyorsan ráleljünk ebben az óriási kínálatban arra, ami tetszik. Kereshetünk műfaj, ország, város, sőt konkrét rádióállomás után is. Persze a felajánlott listából is választhatunk, ilyenkor egyszerűen a Play gombra kell kattintani. Az oldalnak közösségi funkciója is van, így akár meg is oszthatjuk barátainkkal kedvenc számainkat, adóinkat.

A szolgáltatás használatához rövid regisztrációra van szükség, de az óriási választék ennyit mindenképp megér. A Streema használata egyetlen fillérünkbe sem kerül, viszont ezért a választott rádióállomás ablakában reklámokat kell elviselnünk. Ezek azonban csendben vannak, és amúgy is a zene a lényeg.