Windowst használ? Így lehet 0 forintból több helye a számítógépen

Windowst használ? Így lehet 0 forintból több helye a számítógépen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A visszatérő Start menü mellett sok hasznos és kevésbé hasznos újítás van a Windows 10-ben, de egy dolognak egészen biztosan örülni fog mindenki: a már most (ingyen) letölthető változatban is sok helyet szabadít fel a merevlemezen.

Értékes szabad helyet kapnak azok, akik korábbi Windows-verziójukat Windows 10-re cserélik. A Win 7/8-hoz képest az végleges formában ősszel kiadandó új operációs rendszer akár 15 GB-tal kevesebb helyet foglal majd.

A Microsoft közlése szerint a hely felszabadításának egyik kulcsa a rendszer fájljainak újfajta tömörítése, ez a 32-bites gépeken 1,5 GB-ot, a 64-biteseken pedig 2,6 GB-ot tesz szabaddá. A visszaállítási módszertan megújítása (géptől függően) ezután további 4-12 gigányi szabad helyet jelent. A végeredmény: az eddiginél 5-15 gigával több szabad hely.

Ha helyet takarítana meg, a Windows 10 előzetes kiadásának legújabb verzióját már most letöltheti, ha ide kattint, mutatjuk, hogy hogyan. Jó hír, hogy nem csak ez az előzetes kiadás ingyenes, aki Windows 7 vagy 8 operációs rendszerrel rendelkezik, az a Windows 10 októberben érkező verzióját is ingyen kapja majd meg.