A legjobb ingyenes képszerkesztőt keresi? Ezt töltse le

A legjobb ingyenes képszerkesztőt keresi? Ezt töltse le

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

Rengeteg ingyenes képszerkesztő létezik, de olyan nagy tudású és könnyen kezelhető programmal, mint az Autodesk Pixlr még nem találkoztunk. Számítógépre és telefonra is ingyenes.

Rendszeres olvasóink megszokhatták, hogy a fotós alkalmazások ajánlása visszatérő elem appajánló szekciónkban, hiszen egyrészt a fotózás az egyik legnépszerűbb okostelefonos tevékenység, másrészt ennek megfelelően rengeteg hasznos és jó szolgáltatást fejlesztenek. Képszerkesztőt is ajánlottunk már, de az eddigi tapasztalatok után nyugodtan állítjuk: mobilra a legjobb ingyenes megoldást az Androidra, iPhone-ra és iPadre és nem mellesleg számítógépekre is letölthető Autodesk Pixlr nyújtja.

Az még hagyján, hogy mindent tud, amit akár egy profi fotós is elvárna egy ilyen alkalmazástól. Azért emelkedik ki a mezőnyből, mert nagyon könnyű kezelni. Annyi funkciót elhelyezni és kezelhetővé tenni nehéz, mint ami ebben a szolgáltatásban van, de a fejlesztőknek sikerült: alul hat fő csoportját láthatjuk a funkcióknak, bármelyikre kattintva pedig egyszerű grafikával de jól átlátható módon megjelennek a lehetőségei.

©

Bármelyiket választjuk - jelentésük a remek ikonokkal angoltudás nélkül is teljesen egyértelműek - gyerekjáték a kezelése, az alsó sávban pedig mindig két lehetőséget látunk, a bal oldalival visszavonjuk a változtatást, a jobb oldalival elfogadjuk. Azt vettük észre, hogy ez az elrendezés sokkal inkább késztet kísérletezésre a funkciókkal, mint bármelyik másik alkalmazásnál.

Az ingyenes alkalmazásban minden funkció eleve adott, de a matricáknál, betűtípusoknál, filtereknél és effekteknél találhatunk letölthető, adott témájú csomagokat, amelyekért - sok hasonló appal ellentétben - nem kell fizetni. Ha pedig kész a kép, a jobb felső sarokban a "Share" lehetőséggel elmenthetjük vagy megoszthatjuk.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.