Nehezen alszik el? Régóta várt funkció jön az iPhone-okba

Nehezen alszik el? Régóta várt funkció jön az iPhone-okba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az éjszakai mód úgy állítja át a képernyőt, hogy az agy könnyebben ki tudjon kapcsolni alváshoz.

Az ember belső órája a természetes fényt használva érzékeli a napszakokat, ezt zavarja meg a mesterséges fény, azon belül is elsősorban az okostelefonok és táblagépek által sugárzott kék fény – ahogy azt tudósok kimutatták, ezért nem szerencsés elalvás előtt használni ezeket az eszközöket.

Androidos készülékeken különféle alkalmazásokkal már régóta elérhető a kék fény ideiglenes kikapcsolása, az Apple zárt rendszerébe viszont nem tudnak olyan szinten belenyúlni a külső appok, hogy ez megoldható lenne. Igaz, erre hamarosan nem is lesz szükség: a Verge kiszúrta, hogy Apple az iPhone-okat és iPadeket hajtó iOS következő verziójába már beépíti ezt a funkciót.

©

Az iOS 9.3-ba bekerülő, Night shift névre hallgató funkciót csak egyszer kell majd bekapcsolni. Ezután a telefon az idő és a helyszínadatok alapján kitalálja majd, hogy mikor közeleg az este, és automatikusan kékfénymentesre kapcsolja át a képernyőt.

Ha időben értesülni szeretne róla, mikor töltheti le készülékére az új szoftvert, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.