Kiderült, mennyit kapott a Google-től az ember, aki 1 percre véletlenül megvette a google.com-ot

Kiderült, mennyit kapott a Google-től az ember, aki 1 percre véletlenül megvette a google.com-ot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A férfi 3 ezer forintért vásárolta meg a világ leghíresebb webcímét, majd miután a Google visszavette, kárpótlást kapott. Most az is kiderült, hogy nem keveset.

Nem mindennapi baki történt még tavaly ősszel, amikor a Google elfelejtette meghosszabbítani a kereső domain-regisztrációját. A cég egy korábbi alkalmazottja, Sanmay Ved ezt szúrta ki, majd lecsapott a lehetőségre, így 12 dollárért, vagyis nagyjából 3000 forintért az övé lett a google.com. Körülbelül 1 percig, amikor a Google visszavette tőle.

A keresőóriás azonban nem önző módon tette ezt, kártérítést is fizetett a férfinek. Hogy mennyit, azt eddig egyik fél sem árulta el, most azonban a Google maga vallotta be: összesen 6006 dollárt és 13 centet. Az összeg nem valamilyen könyvelési trükk vagy adózás miatt lett éppen ekkora, a 6006,13 tulajdonképpen a “Google” számokkal leírva.

A dolog ezzel le is záródhatott volna, ám a férfit nem érdekelte a pénzt, így az egészet jótékony célra fordította: olyan alapítványnak ajánlotta fel, amely indiai szegénynegyedekben biztosít oktatást a gyerekeknek. Nem kellett sokat várni a Google reakciójára, a cég azonnal megduplázta az összeget, és átutalta a jótékony cél támogatására.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.