Mint a Knight Riderben: az Apple Watchról vezérelhető a Tesla – videó

Mint a Knight Riderben: az Apple Watchról vezérelhető a Tesla – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Frissítették a távirányítóként funkcionáló alkalmazást, így mostantól elég néhány ikont megnyomni az okosórán, a kocsi pedig erre a hívószóra áll ki a garázsból.

Alig egy hónapja, hogy a Tesla frissítette a távolsági rekordot döntő Model S és a vegánná váló Model X fedélzeti szoftverét, amivel egy igen fontos újdonság is érkezett. A Summon névre keresztelt funkció lényege, hogy az autónak a Remote S For Tesla nevű appon keresztül is küldhető egy jel, amelynek hatására képes a garázskapu felnyitásával és lecsukásával együtt önállóan kiállni az utcára.

Az app a napokban frissült, így a fejlesztő Allen Wongnak köszönhetően mostantól az Apple Watch segítségével is leadható ez a parancs – számolt be róla a Quartz. Mindez több szempontból is kényelmes, eddig ugyanis az önjáró funkció elindításához az autó 12 méteres körzetén belül kellett állnia a tulajdonosnak, mostantól azonban már erre sincs szükség. A működéséről Wong egy videót is készített.

A fejlesztés kapcsán a Knight Rider-rajongóknak biztosan felcsillan a szeme, a fejlesztés ugyanis már fél úton van afelé, ahogy egykor Michael Knight hívta magáhozz KITT-et. Számukra további jó hír, hogy Wong az Apple digitális asszisztensével, Sirivel is összekötötte már az appot, így különböző utasításokat – ajtó kinyitása, autó beindítása – már az órához beszélve is el lehetett végezni.

A tervek szerint a jövőben a Summon funkció is megkapja majd ezt a lehetőséget. Ha ez elkészül, már tényleg nem leszünk majd messze attól, amit a Knight Riderben láthattunk, a Tesla ugyanis 2 éven belül megoldaná, hogy az autót magunkhoz hívva bárhonnan elvezessen hozzánk. Ennek alapjait nemrég már egy videóban is megmutatták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.