Ingyen lehet majd telefonálni: új szolgáltatást indít a Telekom

Ingyen lehet majd telefonálni: új szolgáltatást indít a Telekom

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Balogh Csaba (Barcelona)
Tetszett a cikk?

A mobilszolgáltatók évek óta nézik tétlenül a Messenger, a WhatsApp és más hasonló szolgáltatások terjedését – az egyikőjük most végre csinál egyet, ami jobbnak tűnik, ugyanis nem kell hozzá netelérés a vonal másik végén. Az elsőként Magyarországon induló ingyenes szolgáltatással hang- és videóhívást is lehet majd bonyolítani, és üzenetküldésre is jó lesz.

A Deutsche Telekom által a barcelonai MWC 2016 szakkiállításon bemutatott Immmr a vállalat szerint egyesíti a hagyományos mobiltelefonálást az internetalapú telefonálás előnyeivel. Az Immmr lehetővé teszi egyetlen mobilszám használatát bármilyen készülékről: a szolgáltatás révén a mobiltelefonszámok virtuálissá válnak, ami azt jelenti, hogy többé nem tartoznak egy meghatározott készülékhez vagy SIM-kártyához, hanem egyes embereket azonosítanak.

A hanghívásokhoz, üzenetküldéshez és videóhívásokhoz egyaránt használható kommunikációs szolgáltatás várhatóan 2016 második felében válik elérhetővé, az iPhone-okra és androidos készülékekre is ingyenesen lehet majd letölteni az alkalmazást, ami számítógépről is használható lesz. A DT sajtótájékoztatóján elhangzott: elsőként a magyar és a szlovák előfizetők használhatják majd a telekomos Messengert.

©

A vállalat szerint a szolgáltatást a hasonló, csak netalapú társaihoz (pl. Facebook Messenger, Skype, WhatsApp) képest az teszi különlegessé, hogy integrálja a hagyományos és a netalapú hálózatot: az Immmr mindig azt a technológiát használja majd, amelynek éppen jobban kedvez az adott helyen a lefedettség. Így ha az alkalmazásból vagy a webes felületről telefonálunk, akkor ingyenesen beszélhetünk majd azokkal a mobil- és vezetékes telefonszámokkal is, melyeknek éppen nincs netelérésük.

Ha értesülni szeretne róla, mikor lesz letölthető az ingyen telefonálós és üzenetküldős alkalmazás, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.