Készítse a gépét, jön a nagy Windows-frissítés

Készítse a gépét, jön a nagy Windows-frissítés

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyárra várható a következő nagy Windows-frissítés az Anniversary Update nevet viseli – utalva a rendszer első születésnapjára –, és a hibajavítások mellett több újdonsággal is szolgál majd.

Ahogy a Microsoft idei BUILD fejlesztői konferenciáján kiderült, már nagyon sok ember gépén fut a Windows 10 – így sokan örülhetnek majd a nyári frissítés újdonságainak. Az egyik ilyen a Windows biometrikus azonosítási funkcióját, a Windows Hellót érinti. A fejlesztéseknek köszönhetően akinek arra alkalmas eszköze van, az a jövőben az Edge böngészőn keresztül ujjlenyomattal, vagy arcának azonosításával is be tud majd jelentkezni egy-egy weboldalon.

©

Az operációs rendszer ünnepi frissítőcsomagja a toll használatához is további támogatást ad. Ilyen például az a lehetőség, hogy a felhasználó a térképen két pontot kijelölve és összekötve megtudhatja, mekkora a távolság a két pont között, emellett pedig kézzel is lehet majd jegyzetelni a Sticky Notesra is. További újdonság, hogy a Windows 10-ben elérhető lesz a Linux parancssora, intelligensebbé válik a Cortana, a Windows 10 és az Xbox alkalmazásboltját pedig összevonja a Microsoft.

Gyanítjuk, hogy ezeken kívül is lesznek majd érdekességek a frissítőcsomagban, melynek érkezése a nyárra várható, és természetesen minden Windows-felhasználó ingyenesen jut majd hozzá. Azt viszont még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor.

Ha elsők közt szeretne értesülni a Windows 10-frissítés megjelenéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.