Az F-billentyűk kora lejár? Az Apple új operációs rendszere erről árulkodik

Az F-billentyűk kora lejár? Az Apple új operációs rendszere erről árulkodik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Apple számítógépes operációs rendszerében jelek utalnak arra, hogy a felső sor billentyűit egy kijelző cserélné le, és videó is bizonyítja, hogy ez mennyire hasznos lenne.

Sokan talán furcsálhatták, amikor az Apple fizikai billentyűk nélküli billentyűzetről adott be szabadalmat, amellyel mindenki személyre szabhatná a billentyűzetét. Miután bejelentették, hogy a Macbookok új operációs rendszere nem OS X, hanem macOS lesz, a francia MacGeneration kiderítette, hogy az első változat, a 10.12 Sierra a billentyűzetes szabadalom alkalmazására utaló kódokat rejt.

Nem teljesen lenne fizikai billentyűzet nélküli az új MacBook, a "kHIDUsage_LED" kód és a hozzá rendelt parancsok arra utalnak, hogy a felső billentyűsort cserélnék le egy kijelzőre. Az F-billentyűk helyett tehát érkeznének azok a parancsok, amelyek az aktuális program használatakor érdekesek. Ha például Spotify-on hallgatunk zenét, akkor válthatunk számok között, ha pedig mondjuk netezünk, akkor a böngészőhöz tartozó legfontosabb parancsok jelennének meg, például a legfontosabb könyvjelzőinkkel.

Egy 2014-es videó pedig már érzékeltette, hogy ez tényleg nem csak látványos, de hasznos újdonság is lenne.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.