Megérkezett a Sony csodaprojektora

Megérkezett a Sony csodaprojektora

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Képzelje el, hogy szobájának fala vagy asztalának felülete egy szép nagy érintőképernyő. Mindez elérhető a Sony kompakt projektorával, amely Európa jó pár országába megérkezett.

Először a januári CES-en mutatta be a Sony az Xperia Touch nevű projektorának prototípusát, azután a barcelonai MWC-re is elvitte. Az Android 7.0 Nougatot futtató eszközzel 23”-es (58 centiméteres) érintőkijelző válhat bármilyen sík felületből, sőt a falra akár 80”-es (több mint kétméteres) kép is vetíthető. A berendezés a Sony SXRD (Silicon Crystal – X-tal – Reflective Display) technológiáját használva 1366 x 768 pixeles felbontást kínál. 3 GB LPDDR3 RAM-ja és 32 GB-nyi (eMMC) belső tárhelye van, ez microSD kártyával bővíthető. GPS, NFC, wifi és Bluetooth lehetőség is a felhasználók rendelkezésére áll.

©

Van még C típusú USB port, D típusú HDMI port, sőt még mikrofont is integráltak bele. A 69 x 134 x 143 mm-es eszköz tömege mindössze 1 kiló, így könnyen hordozható. nagy hátránya viszont, hogy az akkuja nem túl erős, folyamatos lejátszásnál mindössze egy óráig bírja, bár a Sony állítja, alkalmazásoktól függően akár a négyórás hálózatfüggetlen üzemidő is elérhető.

©

A Sony Xperia Touch a hónap elején jelent meg az Egyesült Államokban, most viszont már Európába is eljutott, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Franciaországban, Spanyolországban, Dániában, Norvégiában és Svédországban árulják. Az ára nem kevés, 1500 dollár, azaz körülbelül 416 ezer forint.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.