Jött egy izgalmas új funkció a Skype-ba, állásinterjúknál hasznos

Jött egy izgalmas új funkció a Skype-ba, állásinterjúknál hasznos

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valós idejű kódszerkesztőt ad a Microsoft a Skype-hoz, hogy jobban fel lehessen mérni egy álláskereső jártasságát.

Skype Interviews névre hallgat a Microsoft Skype-os újdonsága, és lehetővé teszi az állásra jelentkezők programozási tudásának egyszerű tesztelését. A videohívás mellett ugyanis egy valós idejű kódszerkesztő jelenik meg, így azonmód felmérhető a jelentkező jártassága.

Jelenleg az ilyesfajta interjúknál két külön appra van szükség, kell egy a híváshoz és van az elkülönített kódszerkesztő. Vannak persze appok, amelyek már megoldják ezt a feladatot, de – írja a TechCrunch – ezek messze nem olyan elterjedtek az üzleti életben, mint a Skype.

©

A Skype Interviews használatához nincs szükség semmiféle app vagy bővítmény telepítésére, közvetlenül futtatható a Microsoft Edge-ből vagy a Chrome-ból (32-es verziótól felfele). Bárki kipróbálhatja, még bejelentkezni sem kell. A Skype Interviews használatához csak meg kell nyomni a Start interview gombot, majd a megjelenő linket el kell küldeni a másik résztvevőnek. Az interjú során egyetlen kattintással lehet nyelvet váltani.

Az új szolgáltatás egyelőre technikai preview fázisában van (még csak a Skype böngészős változatánál használható), és a Skype csapata reméli, hogy minél több visszajelzést kapnak, hogy ha kell, tudjanak javítani.