Pár gombnyomással függetleníthetők a Telekom mobiljai, az újaknál pedig még erre sincs szükség

Pár gombnyomással függetleníthetők a Telekom mobiljai, az újaknál pedig még erre sincs szükség

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Már a törvényben előírt határidő előtt, néhány gombnyomással függetleníthetik maguknak telefonjaikat a Telekom ügyfelei, ha már lejárt a készülékvásárláskor vállalt hűségidejük. További jó hír: az új készülékek nagy része már most SIM-lock mentesen kerül forgalomba a szolgáltatónál.

A Telekom már a törvényben megjelölt határidő előtt, október 20-tól biztosítja a díjmentes hálózatfüggetlenítést lakossági ügyfelei számára – közölte a szolgáltató. Erre egy olyan megoldást biztosít, ami a nap 24 órájában rendelkezésére áll az ügyfeleknek, és amivel a sorban állást is elkerülhetik. A lakossági szerződéses ügyfelek és a Domino-kártyás ügyfelek egyaránt a 1414-es telefonszámon, az automata menüben tudják jelezni igényüket a hálózatfüggetlenítésre, amihez csak a készülékük IMEI-számát és egy mobilszámot kell megadniuk, ahova a típustól függő feloldó kódot és a feloldás menetéről szóló tájékoztató linket SMS-ben küldi a Telekom. Amennyiben a szükséges adatok rendelkezésre állnak, ezt az SMS-t az igény leadásától számított egy munkanapon belül, de minden esetben a lehető leghamarabb megkapja az ügyfél.

A Telekom üzleti ügyfelei szintén október 20-tól kérhetik a készülékeik díjmentes hálózatfüggetlenítését a fent leírt módon a 1400 és 1435-ös telefonszámon, az automata menün keresztül.

Fontos: a függetlenítés csak akkor díjmentes, ha a készülék vásárlásakor vállalt hűségidő már lejárt.

A cégnél az új mobilkészülékek döntő többségét már most is SIM-zár nélkül értékesítik, és ez így is marad a jövőben is. A korábban vásárolt készülékek esetében a termék cikkszámában szerepelő „SL” (SIM-lock) betűk jelzik, ha nem hálózatfüggetlen készülékről van szó, a fenti folyamatot tehát csak ezekben az esetekben kell elindítani. A cikkszámot az ügyfelek a vásárláskor kapott számlán tudják ellenőrizni.

Fontos tudni, hogy az iPhone 7 és korábbi verziók esetében technikai okok miatt a cikkszám még minden esetben tartalmazza az SL betűket, de ettől függetlenül már minden iPhone-típust hálózatfüggetlenül értékesít a Telekom.

Ha máskor is tudni szeretne hasonlóan praktikus dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.