Imádni fogja a Google Maps újdonságát: csipog a telefon, amikor le kell szállni a buszról vagy vonatról

Imádni fogja a Google Maps újdonságát: csipog a telefon, amikor le kell szállni a buszról vagy vonatról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google Maps hamarosan érkező újdonságának köszönhetően nyugodtan olvashatunk vagy aludhatunk a tömegközlekedési eszközökön, garantáltan nem fogunk elfelejteni leszállni a megfelelő helyen.

Néhány évvel ezelőtt a Google kiadta az eddigi egyik leghasznosabb frissítését a Térképek szolgáltatásához: megjelentek benne a menetrendek. Ennek köszönhetően sokkal könnyebbé vált a tájékozódás egy idegen városban, hiszen gyakran nemcsak az útvonalra van szükség, hanem arra is, hogy milyen tömegközlekedési eszközzel tudjuk elérni az úti célunkat.

A Google azonban nem állt meg ennyinél, és a TechCrunch információi szerint hamarosan még hasznosabb lesz a Google Maps ezen funkciója. A fejlesztők ugyanis egy olyan frissítéssel készülnek, amelynek köszönhetően a Google nemcsak a helyi menetrendeket jeleníti majd meg, hanem azt is, hogy egy adott buszról, villamosról, troliról vagy éppen a vonatról mikor kell leszállnunk.

Az útvonal kikeresésekor egy Start gomb jelenik majd meg, amit megnyomva folyamatos, valós idejű információt mutat majd a Térképek. Ha egy tömegközlekedési eszközzel utazunk, az új funkció jelezni fogja, ha megérkeztünk ahhoz a megállóhoz, ahol le kellene szállnunk. Ezek az információk a záróképernyőn is megjelennek majd, így nem kell folyamatosan az appot figyelni.

©

Mindez hatalmas segítség lesz azoknak, akik egy idegen városban akarnak eltájékozódni. Hogy mikor érkezik a frissítés, azt egyelőre nem lehet tudni, de a Google már teszteli az újdonságot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.