Itt az olcsó mobiljairól híres Xiaomi tényleg bivalyerős telefonja

Itt az olcsó mobiljairól híres Xiaomi tényleg bivalyerős telefonja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Black Shark névre keresztelt újdonság több szempontból is különlegesebb a „rendes” telefonoknál, a használat közbeni melegedést például folyadékhűtéssel igyekszik csillapítani. Emellett felcsatolható kontroller is van hozzá.

Több jel is arra utalt korábban, hogy kifejezetten a játékosokat veszi célba következő mobiljánál a Xiaomi, és tessék, nemrég megtörtént a bejelentés: Black Shark néven érkezik a gyártó első ilyen készüléke, és kétség sem fér hozzá, valóban ígéretes darab lett.

A telefon belsejében a Snapdragon jelenlegi legerősebb processzora, a 845-ös dolgozik 6 vagy 8 GB RAM társaságában. Akkumulátora a piacon eddig megszokottakhoz képest is meglepően nagy, 4000 mAh-es, kijelzője viszont „csak” full HD, ám méretügyileg utóbbiaknak sincs miért szégyenkeznie, a panel ugyanis egy 6 colos, 2160x1080 pixeles vászon, hogy semmi ne zavarjon be játék közben. A folyamatos használatból eredő túlmelegedés miatt folyadékhűtés dolgozik a telefonban, mely egyúttal a mobil teljesítményének folyamatos szinten tartásáért is felel.

©

Külön érdekesség a Xiaomi által belengetett „professzionális mikrofon”, melyről egyelőre ugyan nem közöltek bővebbet, gyaníthatóan arról van szó, hogy a telefon headsettel való használat során, zajosabb környezetben, például buszon is képes kiszűrni a beszédet a háttérben morajló egyéb, zavaró hangok közül. Az érdekességek sorához tartozik még a 20 megapixeles szelfikamera (a hátsó fénylesőkből a mai trendeknek megfelelően kettő van), valamint egy kontrollerként funkcionáló tok. Igaz, utóbbi kiegészítőt külön kell megvásárolni.

Minthogy a Xiaomi mindig is jó árasított eszközeiről volt ismert, a Black Shark esetében sem lőttek fölé: a már előrendelhető, de az elsőként csak a japán piacokat bevenni szándékozó telefont a RAM-tól függően 477/557 dollárnak megfelelő japán jenért lehet beszerezni – szemben például a Razer hasonló kategóriában induló mobiljával, melynek európai viszonyokra szabott árcédulája 750 eurót kóstál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.