Ez már biztos: megvan, mikor jön az új HTC csúcstelefon

Ez már biztos: megvan, mikor jön az új HTC csúcstelefon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sokat emlegetett HTC U12 Plus lehet a cég hamarosan debütáló telefonja, amelynek érkezését most hivatalosan is megerősítették.

A HTC hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy május 23-án mutatja be új telefonját. Nevet ugyan nem említ, csupán azt, hogy egy olyan okostelefonról van szó, amelyik több mint a specifikációinak összessége, de már ebből a kitételből is többen arra következtetnek, hogy csakis a mostanság oly sokat emlegetett U12 Plusról lehet szó.

©

A HTC U12 Plusról egyébként már valós képek is kiszivárogtak, sőt olyan felvételeket is láthatott az internet népe, amelyek a készülék kamerájával készültek.

A specifikációkról annyit tudni, hogy egy 5,5”-es, QHD+ felbontású, Gorilla Glass 5-tel védett, LCD kijelzőjű telefonról van szó. 64 bites Snapdragon 845 lapkakészlet dolgozik benne legalább 6 GB RAM-mal, de valószínűleg lesz 8 GB-os változat is. A telefonnak összesen négy kamerája lesz, duplakamera lesz elöl és hátul is (8 + 8 MP, illetve 12 + 16 MP). 3420 mAh-s lesz az akku, és vezeték nélküli töltési lehetőség is lesz az IP 86 por-és vízállóság minősítésű telefonon. Feltehetően sztereó hangszórói lesznek. Android 8.0 vagy 8.1 lesz előre telepítve, a HTC Sense felületével.