A Colgate fogkeféjébe már mesterséges intelligenciát is építettek

A Colgate fogkeféjébe már mesterséges intelligenciát is építettek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eddiginél hatékonyabb fogápolást ígér az okosfogkefék piacán immár jelenlévő Colgate. Az E1 hanghullámok segítségével is tisztítja a fogakat, egy feltöltéssel pedig 10 napig bírja.

Hogy techügyileg milyen év lesz a 2018-as, azt egyelőre csak sejteni lehet, az viszont már szinte biztos, hogy a fogápolás terén igen erős. Augusztusban érkezhet például az a fogkefe, amiről a fejlesztők azt ígérik, szó szerint 3 másodpercig tart majd vele a fogmosás, de az ismertebb Colgate márkának is van már egy okos eszköze.

Az E1 névre keresztelt okosfogkefe amellett, hogy valós idejű visszajelzést ad a fogmosás állapotáról, és feltérképezi a szánkat, hangrezgésekkel segíti a felhasználót, hogy még alaposabban távolítsa el a lepedéket a fogairól. És ha mindez nem lenne elég, a fogkefében mesterséges intelligenciaként emlegetett algoritmus segít a fogápolásban.

©

Az adatokat az iPhone-ra és iPadre készült Colgate Connect nevű alkalmazásban gyűjti össze és jeleníti meg. Ez utóbbi a szülők számára is nagy segítség lehet, ugyanis egy másik alkalmazást, a Go Pirate nevű játékot is elkészítették, amelyben a szabályok egyszerűek: minél tovább tart a fogmosás, annál több érmét lehet összegyűjteni.

©

A Colgate azt ígéri, egy feltöltéssel 10 napig bírja a fogkefe. A készülék 100 dollárba, vagyis nagyjából 25 ezer forintba kerül, ami mindent egybevetve nem is tűnik túlságosan magas árnak. (Persze, ha egy iPhone-t is kell venni hozzá, akkor már egészen más a helyzet.) Androidos változatban valószínűleg nem lesz elérhető a Colgate fogkeféje, erre utal legalábbis, hogy egyelőre csak az Apple webshopjában kapható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.