Ezen a videón állítólag az új iPhone-ok dummy verziói láthatók

Ezen a videón állítólag az új iPhone-ok dummy verziói láthatók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közeledik az ősz, és vele az Apple szokásos termékbemutatója, melynek legfőbb attrakciói természetesen az új iPhone modellek lesznek. Egy most megjelent videón állítólag már láthatók a szeptember debütálni készülő telefonok dummy verziói.

Csak néhány napja, hogy beszámoltunk az Apple lehetséges árcsökkentéséről, máris itt egy újabb, nem hivatalos hír. Egy YouTube-ra felkerült videó szerint, melyről a 9to5Mac számolt be, közelről vizslathatók a jelenlegi legfrissebb modellek utódai, az iPhone X Plus és az iPhone 9 üres, vagyis belső alaktrészekkel nem rendelkező, úgynevezett dummy változatai. Ezekből persze túl sok nem minden szűrhető le, de a készülékek külleme legalább látható – ha hihetünk a forrásnak. Márpedig erre jó okunk van: a videót közzétévő felhasználó az elmúlt években rendre hiteles információkkal állt elő még a bejelentések előtt.

Shai Mizrachi által közölt videó szerint a jubileumi iPhone utódjaként érkező iPhone X Plus az iPhone 7 Plusszal megegyező méretű lesz, kijelző tekintetében viszont nagyobbat, egy 6,5 colos panelt kap, miután az Apple tovább farag a szinte már így is alig látható káva vastagságából.

A szintén nem kis méretben érkező iPhone 9 a videó alapján 6,1 colos lesz, és úgy hírlik, ezt amolyan olcsóbb iPhone X-ként kívánja csatasorba állítani az Apple: a jubileumi készülék minden fontos tulajdonságát, így az arc azonosítására alkalmas Face ID-t is megkapja. Trükk persze van, méghozzá a kijelző típusánál kell keresni: az OLED minőségű alkatrészt állítólag sima LCD-re cseréli a gyártó, gyaníthatóan azért, hogy olcsóbban tudják adni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.