Két új játék jön a Facebook Messengerbe, de nem ám akármilyenek

Két új játék jön a Facebook Messengerbe, de nem ám akármilyenek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Sejthető volt, hogy a előbb-utóbb nemcsak vicces maszkok "felvéterére" lehet majd használni a Facebook Messenger kiterjesztett valóságon alapuló funkcióját. A Facebook fejlesztői most két olyan játékot is készítettek, amelyet videochatelés közben használhatunk.

A jelek szerint komoly fantáziát lát a Facebook a kiterjesztett valóságban. Nemrég erre alapozva mutattak be egy új reklámfajtát, most pedig a Facebook Messengerben álltak elő egy újdonsággal.

Arra már koráabban is lehetőségük volt a felhasználóknak, hogy különböző maszkokat "húzzanak" az arcukra, mostantól azonban már két játékkal is szórakoztathatják magukat. Pontosabban szólva egymást, az újdonság ugyanis a videochatnél érhető el.

A fejlesztők két játékot mutattak be szerdán: az Asteroids Attackban az orrunk hegyével kell irányítani egy űrrepülőt, hogy kikerüljük vele az aszteroidákat, míg a Don't Smile lényege, hogy tovább bírjuk nevetés nélkül, mint az, akivel videochatelünk. A bejelentés szerint később érketik majd egy labdás (Beach Bump) és egy macskás (Kitten Kraze) játék is.

A játékokkal a Facebook nem titkolt célja, hogy magához csábítsa a felhasználókat, akik esetleg a konkurencia üzenetküldőjét használják. Persze azért nem árt ügyelni a mértékletességre, és ezt nem mi, hanem Zuckerberg üzeni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.