Ha iPhone-ja van, most frissítsen: már letölthető az új szoftver, benne új funkciókkal

Ha iPhone-ja van, most frissítsen: már letölthető az új szoftver, benne új funkciókkal

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Magyar idő szerint hétfőn este elérhetővé tette iPhone-okon és iPadeken futó iOS operációs rendszerének új, 12-es verzióját az Apple.

Nem csak, hogy frissíthető a régebbi készülékek szoftvere is, de – a korábbi évek gyakori példáival ellenetétben – még gyorsabbak is lesznek az eszközök az iOS 12 telepítése után. Az új kiadás béta verzióban jól teljesített, még az iPhone 5s teljesítményén is javított, így valóban érdemes egy próbát tenni a már letölthető rendszerrel.

Az iOS 12 az optimalizálás mellett új funkciókat is tartalmaz, melyeket az Apple nyári fejlesztői konferenciáján mutatott be.

Az Apple az iPhone 5s és újabb telefonok mellett minden iPad Air és iPad Pro modellre, az 5. generációsnál újabb iPadekre és az iPad mini 2 és újabb kiadásokra, valamint 6. generációs iPod touch készülékekre tette elérhetővé az iOS 12 rendszerverziót.

Beállítások menü Általános részében, a Szoftverfrissítés pontban lehet letölteni és installálni. Számítson rá, hogy az új főverzió viszonylag nagy csomagban érkezik (melynek pontos mérete készüléktől függ), a telepítési folyamat egy órán át is elhúzódhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.