Ezért a funkcióért összeteszik a két kezüket a PlayStation-rajongók

Ezért a funkcióért összeteszik a két kezüket a PlayStation-rajongók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Sony végre megoldja, hogy a PlayStation Networkön használt becenevek utólag is cserélhetők legyenek. Van azonban egy kis bibi.

A legtöbb online szolgáltatáshoz hasonlóan a PlayStation Networkre való regisztrációkor is meg kell adniuk valamilyen nick, vagyis becenevet a felhasználóknak. Míg azonban valahol megoldott a névmódosítás, a Sony nem rendelkezik ilyen opcióval. Sok playstationös rágta emiatt a japán óriás fülét, ám úgy tűnik, nem hiába, a vállalat csak beadta a derekát.

A cég szerdai közlése szerint az új szolgáltatás a PlayStation Preview Program része lesz, de szigorú szabályok mentén lehet majd csak igénybe venni. Az első mindenkinek ingyenes lesz, az azt követő névváltoztatásokért viszont fizetni kell, alkalmanként 9,99 eurót, azaz nagyjából 3200 forintot fog kérni a Sony. A PS Plus előfizetőknek szintén pénzbe kerül majd a második váltás, de esetükben feleannyit, 4,99 eurót (1600 forintot) számolnak fel.

Van azonban egy fokkal kellemetlenebb része is az ezzel foglalkozó blogbejegyzésnek: az új neveket csak az idén április 1-től megjelent játékok tudják majd kezelni, a régebbi címek pedig nem biztos, hogy felismerik. A Sony közlése szerint a névváltást az eggyel korábbi generációhoz tartozó PS3, valamint PS Vita játékoknál sem tudják 100 százalékig garantálni.

A fejlesztést előreláthatólag a jövő év elején aktiválják, onnatól kezdve lesz tehát igénybe vehető. És bizonyára a vadonatúj PlayStationre is kiterjesztik.

Ha máskor is tudni szeretne a videojátékos társadalom történéseiről, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.