Nincs most ennél jobb: A+ besorolást kapott a Samsung Galaxy S10 képernyője

Nincs most ennél jobb: A+ besorolást kapott a Samsung Galaxy S10 képernyője

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Samsung legújabb csúcstelefonja, a Galaxy S10 igen szépen szerepelt a legismertebb képernyőtesztelő labor, a DisplayMate tesztjén.

Alig hogy a Samsung bemutatta az idei zászlóshajóját, a Galaxy S10-et, a kamerás mobilokat sok szempontból alapos vizsgálatnak alávető DxOLabs elkészítette a nagyobbik testvér, a Galaxy S10+ kameratesztjét, majd adott róla egy igen jó értékelést. Most egy másik szervezet vette szemügyre a mobilt, a középpontban pedig a kijelző volt.

A képernyő-tesztelő és -kalibráló DisplayMate a Galaxy S10-et vette szemügyre. A labor a Samsung képernyőtechnológiáját többször elismerte már, és ezúttal sem volt ez másként: a készüléket kijelzős szempontból a lehető legmagasabb, A+-os kategóriába sorolták.

©

Az értékelésben kiemelték, hogy a színpontosság gyakorlatilag tökéletes, a megjelenített képek kontrasztpontossága rendkívül magas. Kiemelték még a magas fényerőt (1215 nit), ami 17 százalékkal világosabbá teszi a kijelzőt a Galaxy S9-hez képest.

Az elődhöz képest sikerült javítani a betekintési szög mértékén és a kék fény spektrumán, jobb lett az energiahatékonysága, és a HDR+ teljesítménye is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások