Videó: egyre biztosabb, hogy ilyen lesz a Xiaomi összehajtható telefonja

Videó: egyre biztosabb, hogy ilyen lesz a Xiaomi összehajtható telefonja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem titok, hogy a Xiaomi is készít összehajtható telefont. A legutóbb kikerült videó megerősíti, milyen lehet a készülék. Annyit előre elárulunk: nagyon másmilyen, mint a Samsung- és Huawei-összehajthatók.

Még januárban kikerült a Weibóra egy videó, amelyben a Xiaomi-elnök, Lin Bin próbálgat egy összehajtható telefont, pontosabban „a” cég összehajtható telefonját. Most egy újabb, még ennél is rövidebb klip került ki a kínai közösségi oldalra, majd onnan a YouTube-ra, és ugyanazt (vagy egy pontosan ugyanolyan) telefont mutat. Egy prototípusról lehet szó, amit valaki használ, majd összehajtja és leteszi.

Jól megfigyelhető, hogy mennyire keskeny a telefon kerete, illetve az, hogy ugyanúgy lehet hajtani (két tengely mentén), mint a korábbi videóban szereplő eszközt. Összehajtva a hátoldalt is kijelző borítja, azonban ilyenkor a megjelenítő nagyjából 2/3-a kikapcsol, és a középső rész fog működni fő kijelzőként.

Prototípusról van szó, így nem biztos, hogy a végtermék is ilyen lesz, de mivel a korábbi videó is hasonló megoldást mutat, jó esély van arra, hogy ezt a hajtogatós mechanizmust fogja használni a kereskedelmi forgalomba kerülő telefon. Egyelőre nem látni kamerát a készülék frontoldalán, így nem tudni, hogyan lehet majd szelfizni egy ilyen telefonnal, mint azt sem, hogy mi a helyzet a hátoldali kamerákkal, ha épp be van csukva a telefon, azaz kijelző borítja a hátlapot.

Azt viszont már sejteni lehet, hogy csúcskategóriás készüléket akar a Huawei kiadni: így minden valószínűség szerint Snapdragon 855 processzor fog dolgozni benne, és a hírek szerint egy tekintélyes akkumulátort is kap majd. A hajlékony kijelzőt a cég a Visinoxszal közösen fejlesztette. Állítólag 1000 dollár körüli lesz az ára, ami nagyjából a fele a Samsung összehajtható telefonjáénak. A megjelenéséről keveset tudni, talán csak az mondható bizonyosnak, hogy még ebben az évben megérkezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások