Már csak egy komoly vetélytársa maradt a Windows 10-nek, de nagyon nem bír vele

Már csak egy komoly vetélytársa maradt a Windows 10-nek, de nagyon nem bír vele

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hónap elején a NetMarketShare megosztotta adatait az asztali operációs rendszerek piacáról. Jó és rossz hír is vár ezzel kapcsolatban a Microsoftra.

Lassan, de biztosan növekszik a Windows 10 piaci részesedése a NetMarketShare adatai szerint: a márciusi 43,62 százalékról 44,1 százalékra javított, és ezzel egyértelmű piacvezető. Ez tagadhatatlanul jó hír a Microsoft számára, az viszont már nem annyira, hogy mindeközben a „nagy versenytárs”, a Windows 7 még mindig igen jól tartja magát: márciusban 36,52 százalékon állt, s erről alig mozdult el áprilisban (36,43 százalék).

©

Pedig a Microsoft a maga részéről mindent megtesz azért, hogy átcsábítsa a Windows 7-et használókat a Windows 10 világába: nem egész egy év múlva már nem fogja támogatni a Windows 7-et, és minden alkalmat megragad arra, hogy figyelmeztesse is ezzel kapcsolatban a felhasználókat.

Mindeközben – a Gemius adatai alapján – Magyarországon kicsit más a helyzet, mintha nálunk jobban hallgatnának a Microsoftra, mindenesetre itt nyitottabb ugyanis az olló a két rendszer között (Windows 10: 48,56 százalék, Windows 7: 36,76 százalék, a márciusi mérések alapján).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások