Nagy leleplezésre készül a MediaTek: jön az első 5G-s chipjük

Nagy leleplezésre készül a MediaTek: jön az első 5G-s chipjük

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A tajvani MediaTek május végéig mutathatja be hivatalosan az új lapkakészletét, amiről állítják: nemcsak gyors, de okos is lesz.

Hamarosan újabb szereplővel bővülhet az 5G chipeket gyártók listája. A Huawei, a Samsung és a Qualcomm korábban már bemutatta a saját fejlesztésű chipjeit, amik támogatják az 5G-s modemek működését, a hónap végéig pedig a MediaTek is csatlakozik majd hozzájuk.

A GSMArena beszámolója szerint a tajvani cég maga jelentette be, hogy "itt az ideje" a chip leleplezésének, ez pedig még májusban megtörténik. A Helio M70 lapkakészletet tavaly a cég első 5G-platformjaként lengették be, de egyelőre sem hivatalos bemutató nem történt, és a készülékekbe sem építették még be.

Az biztos, hogy a cég ígérete szerint nemcsak az 5G-t támogatja majd a chip, hanem saját mesterséges intelligenciát is kap majd, így nemcsak gyors, de okos is lesz.

A májusi bemutató azt is jelenti,h ogy minden valószínűség szerint az év végére már megjelenhetnek az első olyan mobilok, amiket ezzel a lapkakészlettel szerelnek fel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások