Új alkalmazást adott ki az "anti-Facebook", ami egyszer már nagyot szakított

Új alkalmazást adott ki az "anti-Facebook", ami egyszer már nagyot szakított

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A TikTok nevű slágeralkalmazást készítő ByteDance ezúttal az online kommunikáció terén guríthat nagyot, ugyanis új alkalmazással álltak elő.

A rövid videók készítésére alkalmas TikTok egy ideje nálunk is elérhető, de alighanem sokan vannak még, akik egyáltalán nem hallottak róla. Pedig az egyszerű app számos országban, még a hozzánk közel eső németeknél is nagyot ment, rengeten ugrottak rá.

Mindez azért is érdekes most, mert a TikTok mögötti anyacég, a kínai ByteDance újabb ötlettel állt elő, igaz, ez egy kicsit más, mint a többi: olyan alkalmazást fejlesztettek, amivel a megszokottnál sokkal izgalmasabbnak tűnik a netes csevegés.

©

Az egyelőre csak Kínában, ott viszont Androidra és iOS-re is elérhető, Flipchatnek (helyben Feiliaonak) nevezett appal érdeklődési körüknek megfelelő fórumokhoz csatlakozhatnak a felhasználók. Az alkalmazást úgy alakították ki, hogy használói egy folyamatosan pörgő közösségi oldalon érezzék magukat. Lehet hangüzeneteket és képeket is küldeni, ilyen téren tehát nagyjából ugyanazt tudja, mint a Messenger.

Bár a Flipchat csak nemrég indult el, kitalálói Kína egyik nagyon népszerű kommunikációs csatornáját, a WeChatet szeretnék vele megszorongatni. A TikTok sikereiből kiindulva erre minden esélyük megvan, ráadásul egy külföldi megjelenéssel számolva a Flipchat akár a Facebookra nézve is gondot okozhat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a fejlesztők nemzetközi terjesztésben is gondolkodnak-e, de ha igen, nem kizárt, hogy a Messenger és WhatsApp uralta mezőnybe idővel egy harmadik szereplő is megpróbál beférkőzni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások