Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni

Ha ezt nálunk is élesítik, egyenesen a Google keresőből lehet majd ételt rendelni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Google a keresőn, valamint a Térképen és a digitális asszisztensen keresztül is lehetővé teszi, hogy külön dedikált applikáció nélkül lehessen ételt rendelni.

Bár egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el, a Google csütörtökön bemutatott új szolgáltatása már előrevetíti, milyen újdonság érkezhet meg a jövőben Európába és akár Magyarországra is. A fejlesztőknek köszönhetően ugyanis a tengeren túlon mostantól elég a Google keresőjét elővenni akkor, ha valaki ételt akar rendelni – ehhez már külön ételrendelő applikációra sem lesz szükség.

A bejelentés szerint a funkciót a Google keresőjéből, a Google Térkéből és a cég digitális asszisztenséből is el lehet érni. A működéséhez a keresőóriás olyan futárcégekkel szerződött le, mint a DoorDash, a Postmates, vagy a ChowNow. A Térképek és a kereső esetében egy új, Order Online gombot készítettek, ami akkor bukkan elő, ha valaki egy olyan étteremre keres rá, amivel a Google is megegyezett.

A rendelésnél kiválaszthatják a felhasználók, hogy ők maguk szeretnének elmenni az ételért, vagy kiszállítást kérnek. Utóbbi esetében azt is meg lehet mondani, hogy melyik futárcég vigye az ebédet. Ha az étterem is támogatja ezt a megoldást, akkor az egész folyamatot a Google-ön és a Google Pay-en keresztül lehet lerendezni.

A digitális asszisztens segítségével az androidos eszközökön, valamint iPhone-on és iPaden is ugyanúgy zajlik a rendelés: először meg kell kérni a Google-t, hogy reneljen ételt egy adott étteremből, majd szintén ki kell választani a futárcéget.

Ha értesülni szeretne a funkció magyarországi bevezetéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások