Komoly hibára bukkantak az Apple Watchban

Komoly hibára bukkantak az Apple Watchban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Leállította Walkie-Talkie nevű funkcióját az Apple saját okosóráján, miután súlyos biztonsági rést fedeztek fel a szolgáltatásban.

Bár az Apple korábban azzal hencegett, hogy a felhasználók adatai náluk biztonságban vannak, és nem fordulhat elő olyan gond, mint a Facebooknál, most csak beütött a baj: a TechCrunch ír arról, hogy súlyos biztonsági rést fedeztek fel a cég okosórájához tartozó egyik alkalmazásban.

A hírek szerint a Walkie-Talkie-ról van szó, arról a programról, amellyel koppintásra küldhetők, illetve fogadhatók rövid (hang)üzenetek az órák között. Az Apple nyomozása szerint az appban olyan sérülékenységre bukkantak, amely alkalmas lehet arra, hogy a beszélgetésekbe mások is belehallgassanak.

©

Az Apple közleményében hangsúlyozta, nincs tudomásuk róla, hogy a hibát bárki kihasználta volna, már csak azért sem, mert speciális körülmények, illetve módosítások szükségesek hozzá. Azt nem részletezték, pontosan miről van szó.

A hibát maga az Apple fedezte el, és már meg is tették a szükséges lépéseket: határozatlan időre felfüggesztették a program működését az órákon. (A Walkie-Talkie funkció nem az órába épített okosság, a múlt évben megjelent watchOS 5 operációs rendszerrel érkezett.)

[Erről vajon tud az Apple? Mások is lehallgathatók vezeték nélküli fülhallgatójával]

A mostani fiaskó az Apple második ilyen ügye, miután januárban a Face Time-nál tapasztaltak hasonló gondokat. A probléma akkor egy a New York-i főügyész figyelmét is felkeltette, Letitia James ráadásul nem hagyta annyiban a dolgot, vizsgálatot indított a cég ellen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások