Belehúz a Facebook: egyre jobban fog hasonlítani a WhatsApp az Instagramra

Belehúz a Facebook: egyre jobban fog hasonlítani a WhatsApp az Instagramra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Facebook megpróbálja minél jobban összekötni a szolgáltatásait. Nemcsak megváltoztatott nevekkel jelezné ezt, hanem közös funkciókkal is. Hamarosan a WhatsApp is megkap egy kedvelt Instagram-funkciót.

Néhány napja röppent fel a hír, hogy megváltoztatott nevekkel fejezi ki a Facebook a WhatsApp és az Instagram hovatartozását. Bár e lépés kimenetele többek szerint is kétséges (a Facebookról menekülnek a fiatalok, és kérdés, hogy érdemes-e egy „öregedő” branddel megbélyegezni két másik szolgáltatást), a Facebook további erőfeszítéseket is tesz az uniformizálás érdekében. Egyre több hasonló funkciót helyez el szolgáltatásaiban.

A WABetaInfo értesülése szerint a WhatsApp saját Boomerang funkción dolgozik, ami – az Instagramon már létezőhöz hasonlóan – lehetővé teszi majd videók hurkolását, feltéve, hogy a kiszemelt videó nem hosszabb 7 másodpercnél.

A Boomerang a Video type panelen érhető majd el, ugyanott, ahol a GIF-eket is el lehet készíteni. Az elkészült „bumerángokat” meg lehet osztani a kontaktokkal, de akár állapotfrissítésként is használhatók. Ez a funkció egyelőre még fejlesztés alatt van, azaz senki se keresse, még nem érhető el. A jelenlegi hírek szerint először iOS-re érkezik majd meg, és valamivel később használhatják az androidosok.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.