Minden mást megelőzött: a legjobb kamerás telefon most már a Samsung Galaxy Note 10+

Minden mást megelőzött: a legjobb kamerás telefon most már a Samsung Galaxy Note 10+

Utolsó frissítés:

Balogh Csaba Szerző:

Balogh Csaba
Balogh Csaba

Letaszította a trónról a másfél éve első helyen álló Huaweit a Samsung múlt héten bemutatott új androidos csúcstelefonja.

A tavaly tavasszal bemutatott Huawei P20 Pro alaposan megelőzte az akkor egy hónapja királlyá koronázott Samsung Galaxy S9+-t – a Huawei azóta vezeti a legismertebb fotós tesztlabor, a DxOMark ranglistáját. A Samsung tavasszal még csak felzárkózni tudott: a a Galaxy S10+ telefonjával a Huawei mellé állhatott a dobogó legfelső fokára. Márciusra a Huawei már megint feljebb lépett, azóta a P30 Pro kamerája számít a legjobbnak a telefonok frontján.

Vagyis már csak számított, hétfő délután ugyanis a DxOMark közzétette a Samsung Galaxy Note10+ (5G) értékelését: a dél-koreai telefon egy ponttal rávert még a P30 Próra is, és a következőképp rajzolta át az élbolyt.

©

Külön érdekesség, hogy míg összességében a Note10+ csak egyetlen ponttal előzte meg kínai konkurensét, az elülső (szelfi)kamera tekintetében 10 ponttal bizonyult jobbnak a Samsung készüléke.

A 113 pontos Note+ és a 112 pontos P30 Pro részletes értékeit az alábbi táblázatok mutatják. (Az első esetében a 113 pont természetesen a végeredményre utal, a fejlécben tévesen szerepel a Selfie kifejezés.)

Samsung Galaxy Note10+ 5G
©
Huawei P30 Pro
©

A Samsung Galaxy Note10+ készülék más funkcióiról és paramétereiről ide kattintva olvashat. Hogy milyen videókat lehet készíteni a mobil kamerájával, azt itt nézheti meg.

[Átverik a megapixelekkel: erre figyeljen, ha tényleg jó telefont szeretne venni]

Ha máskor is tudni szeretne a legjobb kamerás telefonokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.