Onnan kapott támogatást a Huawei, ahonnan talán nem is várták volna

Onnan kapott támogatást a Huawei, ahonnan talán nem is várták volna

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Brad Smith, a Microsoft elnöke arra kéri az amerikai kormányt, mutassák meg, milyen bizonyítékok alapján szankcionálják a Huaweit.

Az utóbbi fél év igencsak zűrös volt a Huawei számára. Donald Trump még májusban rendelt el szükségállapotot annak érdekében, hogy "megvédje az amerikai informatikai hálózatokat a külföldi ellenségektől". Az indoklás szerint a Huawei nemzetbiztonsági kockázatot jelent az Egyesült Államokra nézve, a Huawei azonban mindezt következetesen tagadta.

A kínai vállalat a jelek szerint nincs egyedül a "harcban", a napokban nem várt helyről kaptak "támogatást". Brad Smith, a Microsoft elnöke – aki nem mellesleg elismert jogász is – arra szólította fel az Egyesült Államok kormányát, hogy szolgáltasson bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy miért is vélik úgy, hogy a Huawei nemzetbiztonsági kockázatot jelent – írja a Bloomberg beszámolójára hivatkozva a Mobile World.

Smith úgy véli, nincs racionális magyarázat arra, miért ne vásárolhatna a kínai vállalat az amerikai cégektől – például a Microsofttól. Smith szerint akárhányszor kérték a kormányzatot, árulják el a részleteket, azt a választ kapták, hogy

Ha tudnád amit mi, egyetértenél velünk.

Smith pedig saját bevallása szerint csupán annyit szeretne, hogy ha már ezzel a magyarázattal áll elő az amerikai kormányzat, akkor ténylegesen is mutassák meg, mire gondolnak. Hogy ez segítene, vagy esetleg rontana a Huawei helyzetén, azt valószínűleg soha nem fogjuk megtudni.

Mindeközben Soros György olyasmit tett, amire kevesen számítottak tőle: megdicsérte Donald Trumpot a Huawei elleni intézkedései miatt.

Ha kíváncsi, hogyan alakul a Huawei sorsa, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.